Giv betonen et kollegialt kick

Indstil det bedste betonbyggeri eller -anlæg til Bæredygtig Beton Prisen 2015.
Rabalder Parken i Roskilde vandt Bæredygtig Beton Prisen i 2013. Foto: Kim Wendt.
Rabalder Parken i Roskilde vandt Bæredygtig Beton Prisen i 2013. Foto: Kim Wendt.

Alle kan se skønheden og genialiteten i sit eget betonbyggeri eller anlægsprojekt. Men hvad siger kollegerne? Nu er chancen der for at give danske betonbyggerier og -anlæg et kærligt kollegialt kick og påvirke, hvordan beton bruges på den bedst mulige og bæredygtige måde. Bare gå ind på Dansk Betons hjemmeside og indstil et betonbyggeri eller -anlæg, der fortjener at blive anerkendt med Bæredygtig Beton Prisen 2015.

– Med sin utrolige holdbarhed og brug af lokale råvarer er beton som sådan et meget bæredygtigt byggemateriale. Men hvor er de øvrige parametre for bæredygtighed såsom miljø, æstetik, samfundspåvirkning og økonomiske ressourcer bragt bedst muligt i spil, når vi bygger med beton? Det vil vi gerne have branchens bud på, fortæller Jesper Knudsen, fungerende formand i Dansk Beton, der er en sektion i Dansk Byggeri.

De indsendte forslag vil indgå i puljen af mulige prismodtagere. Herefter vil dommerne vælge tre-fem byggerier og anlæg, der bedst lever op til kriterierne. De nominerede byggerier deltager i konkurrencen om Bæredygtig Beton Prisen, der uddeles den 10. marts næste år på Bæredygtig Beton Konferencen.

Skuespil og skaterpark

Jesper Knudsen understreger, at man også er velkommen til at indstille egne projekter. Tidligere prismodtagere er bl.a. Rabalder Parken i Roskilde, der både er et regnvandsanlæg og en levende skaterpark, og Skuespilhuset i København, der bl.a. udmærker sig med dæk af termoaktive betonelementer, der lagrer overskudsvarme fra lys og tilskuere, og som både bruges til opvarmning og køling med havvand.

– Vi er glade for at se, at de byggerier og anlæg, vi har præmieret gennem årene, sidenhen er blevet toneangivende for den måde, man i dag bruger beton bæredygtigt, siger Jesper Knudsen.

Indstillinger til Bæredygtig Beton Prisen kan sendes til og med den 1. november via www.danskbeton.dk.

Relateret indhold