Nye ejere vil renovere historisk perle

En af Carlsberg Byens historiske perler, Det Grå Hus, er solgt til Kähler Design. De vil nu gå i gang med reetableringen af bygningens historiske facade.
Det Grå Hus er netop blevet solgt til Kähler Design, som har planlagt at renovere hele husets facade. Pressefoto.
Det Grå Hus er netop blevet solgt til Kähler Design, som har planlagt at renovere hele husets facade. Pressefoto.

Carlsberg Byen er inde i en rivende udvikling, hvor den de næste 10-15 år vil formes af nye boliger, butikker, kontorer, skoler og kulturinstitutioner. Disse skal opføres side om side med bevaringsværdige og fredede bygninger for at skabe et mangfoldigt og bæredygtigt bykvarter.

Som en del af denne byudvikling er den cirka 1.500 kvadratmeter historiske bygning, Det Grå Hus, nu solgt. Bygningen er købt af designvirksomheden Kähler Design, som ejes af Frantz Longhi. Og netop Kähler har en helt speciel tilknytning til bygningen.

– Hos Kähler Design er vi utroligt glade for at overtage den fantastiske og historiske bygning i hjertet af København. Det Grå Hus rummer kulturarv for både Carlsberg og Kähler, vægdekorationen indvendig og udvendig i huset er nemlig i sin tid skabt af Kählers kunstneriske leder, Karl Hansen Reistrup. Så huset har stor betydning for os, og vi ser mange spændende anvendelsesmuligheder i fremtiden, udtaler Frantz Longhi, ejer af Kähler Design.

Reetablering af historisk facade

I forbindelse med salget vil en tilbygning fra 1970 blive revet ned og facaden reetableret med respekt for den originale, historiske hovedbygning. Det Grå Hus kommer således til at bevare sin oprindelige charme og give historisk modspil til de moderne bygninger, der bygges i Carlsberg Byen.

– Reetableringen og bevarelsen af Det Grå Hus understøtter ambitionen om at skabe et unikt, nyt bykvarter i hjertet af København, som netop omfavner både det moderne byggeri og Carlsberg Byens smukke, historiske bygninger, fortæller Morten G. Fossum, kommerciel direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Arbejdet med at udvikle den fredede bygning går nu i gang, bygningen vil dog i første omgang fortsat komme til at huse en del af Carlsberg A/S.

Relateret indhold