Ejendomsudvikler falder i top og bund: ”Klar til at gribe de nye muligheder”

Alfa Developments resultat for 2023 er næste halveret, men med en solid egenkapital og en styrket soliditetsgrad ser selskabet positivt på udviklingen i 2024.
Færdiggørelsen af byudviklingsprojektet IrmaByen i Rødovre og flere andre større projekter i 2023 har resulteret i en forventet reduktion i nettoomsætningen, fortæller Andreea Kaiser, medstifter og medejer af Alfa Development.

By- og ejendomsudviklerfirmaet Alfa Development har netop offentliggjort årsregnskabet for 2023, og det viser en nettoomsætning på 257 mio. kroner (310 mio. kroner i 2022), et resultat før skat på 80 mio. kroner (152 mio. kr. i 2022), og årets resultat lander på 71 mio. kroner (133 mio. kroner i 2022).

– Vores evne i Alfa Development til at tilpasse os markedet og optimere driften har været nøglen til vores robuste resultat i 2023. Med en solid egenkapital og en styrket soliditetsgrad er vi klar til at gribe de nye muligheder, vi forventer, der opstår i ejendomsmarkedet i de kommende år, siger Andreea Kaiser, medstifter og medejer af Alfa Development.

Solid balance og stærk likviditet

Hun fortæller videre, at virksomheden gennem de seneste år har haft en konservativ tilgang til ejendomsmarkedet, hvilket har styrket solvens- og likviditetspositionen.

Andreea Kaiser henviser til selskabets egenkapital på 1.129 mio. kroner (1.198 mio. kroner) og soliditetsgraden, der er øget til 50 % (44 %).

Læs også

Efter tumultarisk tid: Adserballe & Knudsen tjener igen penge

Alfa Development står således godt rustet til at fortsætte sin vækststrategi, supplerer finansdirektør Kristian Hare:

– Ejendomsbranchen er cyklisk, og vi kan ikke med 100 % sikkerhed forudsige, hvornår den næste optur kommer. Med en solid balance og stærk likviditet er vi imidlertid klar til at handle og købe attraktive jordoptioner og investeringsejendomme i de kommende år, hvor vi ser potentiale for højere afkast og indtjening, end det har været muligt i de seneste år.

Læs også

Meget tilfreds: “Har aldrig haft så stort et overskud”

Han fortæller videre, at virksomheden ser positivt på udviklingen i 2024, hvor der er fokus på at erhverve nye byggegrunde, lokalplansudvikling på eksisterende grunde samt igangsætning af konkrete byggeprojekter i Storkøbenhavn.

Således forventer Alfa Development frem mod 2027 at udvikle flere større bydelsprojekter til salg og udlejning i Danmark. Eksisterende projekter under udvikling udgør i øjeblikket godt 280.000 etagemeter.

Relateret indhold