Psykiatriprojekt til 380 millioner kroner har fundet en vinder

Smak Architects, Aart Architects, Nordic - Office of Architecture, Midtconsult og Vega Landskab har vundet opgaven som totalrådgiver for byggeriet af de psykiatriske funktioner i DNV-Gødstrup.
Psyiatrisk afdeling på det kommende sygehus i Gødstrup skal stå klart i 2019. Visualisering: Aart, Smak og Nordic.
Psyiatrisk afdeling på det kommende sygehus i Gødstrup skal stå klart i 2019. Visualisering: Aart, Smak og Nordic.

Valget af totalrådgiver for byggeriet af psyiatrisk afdeling på det kommende sygehus i Gødstrup ved Herning er faldet på Smak Architects, Aart Architects, Nordic – Office of Architecture, Midtconsult og Vega Landskab. Sammen skal vinderne i de kommende år stå for udfærdigelse af byggeprogram, dispositionsforslag og projektforslag til det cirka 16.900 kvadratmeter store byggeri med en totalramme på 381 millioner kroner.

Et bedømmelsesudvalg har peget på vinderteamet blandt de tre tilbageværende projekter ud af de oprindeligt 13 projekter. Projektet er blevet vurderet på den arkitektoniske sammenhæng med det øvrige sygehus, arkitektur og teknik, funktioner og arealer, anlægsøkonomi, integreret design, teknik og bæredygtighed. Derudover er tilbudsgiverne bag projektet blevet bedømt på deres organisation og samarbejde samt honorarøkonomien for forslaget.

Vi har søgt at skabe lyse, livsbekræftende rum, der understøtter patienternes helbredelsesproces.

Anders Tyrrestrup Partner, Aart Architects

Helbredende rum

Vínderforslaget dækker over et lyst byggeri, der kan understøtte helbredelsesprocessen.

– Med sit bløde indre og sin allestedsnærværende kontakt til udearealerne adskiller psykiatriklyngen sig fra traditionelle, psykiatriske behandlingsmiljøer, hvor lukkede gårdrum og labyrintiske korridorer ofte præger oplevelsen. Vi har derimod søgt at skabe lyse, livsbekræftende rum, der understøtter patienternes helbredelsesproces. Rum, der arbejder med – og ikke mod – patienterne, når psykiatrien med ét skridt flytter sig mange år ud i fremtiden, siger Anders Tyrrestrup, partner i Aart Architects i en pressemeddelelse.

Byggeriet påbegyndes i år og har en totalramme på 381 millioner kroner finansieret af Region Midtjylland. Byggeriet skal stå færdigt ved årsskiftet 2018/2019.

Relateret indhold