Styr på omkostningerne – Lindab holder (næsten) bundlinjen

Byggevareleverandørens regnskab for 2023 viser et mindre fald i omsætningen, men færre omkostninger løfter driftsmarginen, så bundlinjen lander tæt på resultatet for rekordåret 2022.
Heino Juhl i rød skjorte, sort jakke og runde briller.
I 2023 faldt byggevareleverandørens omkostninger mere til ro, fortæller adm. direktør Heino Juhl.

Sidste år slog Lindab Danmark omsætningsrekord ved at runde milliarden, men i 2023 har byggevareleverandøren bl.a. oplevet en faldende efterspørgsel fra kunderne:

– Vi landede en omsætning på ca. 950 mio. kroner, siger adm. direktør Heino Juhl og uddyber:

– Til at afbøde nedgangen i omsætningen er vi lykkedes med at skære i vores omkostninger, og det har været med til at løfte vores driftsmargin, så vi samlet lander en bundlinje tæt på 2022-niveau. Det dækker bl.a. over stigende transportomkostninger, mens marginen også er negativt påvirket af højere lønudgifter. Det er i øvrigt temaer, der også gælder for forretningen i 2024.

Læs også

Omsætningen falder en lille milliard – men direktøren er tilfreds

Nettoresultatet i 2023 for leverandøren blev 46 mio. kroner, mens det i 2022 var lidt under 48 mio. kroner.

Andet halvår bliver mere travl

Ifølge direktøren er Lindab de seneste år lykkedes med at automatisere især produktionen af ventilationsløsninger, hvilket er en af forklaringerne bag den forbedrede margin. Og han forventer, at der også kan høstes effektiviseringsgevinster i de kommende år, og dermed at konkurrenceevnen styrkes.

Desuden forventer Heino Juhl et mere travlt andet halvår i 2024 end første halvår.

Et område i positiv udvikling i ventilation er brandløsninger, der i højere grad bliver lovreguleret i disse år, fortæller han og påpeger, at der generelt er gang i flere renoveringsprojekter, fordi byggeriet har fokus på at minimere klimaaftrykket.

Læs også

Opkøb og ny CEO: El-tavlegruppe vokser på flere fronter

– I Lindab har vi ambitioner om at bidrage til den bæredygtige udvikling i byggeriet, hvor især vores EPD’er er særdeles stærke og konkurrencedygtige.

– Vi investerer løbende i nye, opgraderede maskiner, og det betyder, at vi producerer mere effektivt, med mindre materialeforbrug og færre reklamationer og samtidig også mere sikkert for vores medarbejdere, siger Heino Juhl.

Lindab beskæftiger ca. 450 medarbejdere i Danmark, og virksomheden indgår som et datterselskab i Lindab International AB, der er noteret på den svenske børs i Stockholm.

Relateret indhold