Arkitekt øger omsætningen, men ender i minus

Ifølge direktøren skyldes det utilfredsstillende resultat bl.a. investeringer i tekniske kompetencer og nyt ERP-system.
Direktør Kirsten Anker Sørensen. Foto: Link arkitekter.
Direktør Kirsten Anker Sørensen. Foto: Link arkitekter.

Link Arkitektur Danmark har offentliggjort regnskabet for 2022, som viser en bruttofortjeneste på 54,9 mio. kroner. Det er en lille stigning på 457.000 kroner i forhold til året før.

Resultat efter skat er dog -1,5 kroner (2021: 22.000 kroner), mens virksomhedens soliditetsgrad er ligeledes vokset for tredje år i træk til 18,4 % (2021: 17,1 %).

– Vi er naturligvis ikke tilfredse med at skulle notere et underskud på driften. Omvendt har vi bevidst valgt at angribe året offensivt – på trods af en generel opbremsning i byggeriet, inflation og fortsatte udfordringer med logistik og materialer – og det, tror vi på, er den rette strategi på lang bane, siger direktør i Link Arkitektur Danmark, Kirsten Anker Sørensen.

Strategisk satsning og medarbejdertilgang

I 2022 har virksomheden investeret i nye ekspertkompetencer, der skal medvirke til at løfte tegnestuens strategiske satsning på bl.a. parametrisk design og bæredygtighed.

Sidste år tiltrak man således bæredygtighedschef Martin Ringstrøm og kreativ chef Rasmus Kierkegaard – som del af en generel medarbejdertilgang på 5 %.

Desuden har Link Arkitektur i 2022 investeret i indkøb og implementering et nyt ERP-system, som vil effektivisere virksomhedens projektstyring og administration markant.

Relateret indhold