Kom til metrofest: M4 åbner mod syd

I morgen indvier H.M. Kongen den sydlige del af metrolinje M4, der vil binde Nordhavn og Valby sammen. I 2030 forventes det, at 8 mio. passagerer årligt benytter de fem nye metrostationer.
Luftfoto af Mozarts Plads hvor festen for metrolinje m4 afholdes.
Det bliver her, på pladsen ved metrostationen Mozarts Plads, at festlighederne for den sydlige udvidelse af metrolinje M4 afholdes. Der vil bl.a. være underholdning, silent disco, loppemarked og livemusik. Visualisering: SLA

135 mio. passagerer forventes at hoppe på et metrotog i løbet af 2024. En del af dem vil benytte en af de fem nye metrostationer på metrolinje M4, der indvies i morgen d. 22. juni.

De fem nye stationer, der forlænger M4 mod Valby, er Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads og København Syd. Når de er taget i brug fra og med i morgen kl. 12.30, kan man rejse direkte mellem Orientkaj i Nordhavn og København Syd i Valby (tidligere Ny Ellebjerg).

Visualisering af stationspladsen ved Københvan Syd. Der holder et rødt S-tog, cykler er parkeret på en rød bund og der ses en lille park med træer og buske samt to nedgange til metrostationen i beton.
Lige som på de øvrige metrostationer får passagererne på København Syd i Valby let adgang mellem S-tog og metro, cykelparkering, gode adgangsforhold for både gående og cyklister samt mulighed for at skifte mellem metro, cykel, gang og bus. Visualisering: 1:1 Landskab

Undervejs kan man skifte til M3 Cityringen på seks stationer og til linjerne M1 og M2 på Kongens Nytorv. Derudover bliver det muligt at skifte mellem både S-tog og regionaltog på København Syd, København H og Østerport samt S-tog på Nordhavn.

Direktør i Metroselskabet, Erik Skotting, siger

Læs også

Meget mere metro: Mød M5 med 10 nye stationer

– Når M4 til Sydhavn og Valby åbner, vil kunderne opleve, at de både nemmere, hurtigere og bæredygtigt kan rejse rundt i hovedstaden.

Fra 2030 forventes de fem nye stationer at få ca. otte millioner passagerer årligt. De første år efter åbningen vil det årlige passagertal være lavere, fordi det erfaringsmæssigt tager tid at vænne folk til en ny linje.

H.M. Kongen åbner M4 mod syd

Indvielsen af de fem nye stationer og forlængelsen af M4 bliver fejret med en stor åbningsfest med musik, underholdning og aktiviteter. Festlighederne finder sted på Mozarts Plads med start kl. 11.00, hvor der vil være underholdning, livemusik og aktiviteter, bl.a. food trucks, silent disco og loppemarked.

Metrokortet viser alle linjer inkl. de fem nye stationer på den lyseblå linje.
Metronettet som det vil se ud, når forlængelsen af M4 er klar til brug. Det er de fem nederste stationer på den lyseblå M4-linje, der åbner i morgen. Grafik: Metroselskabet

Kl. 12.30 åbnes metrolinjen af H.M. Kongen, hvor også Transportministeren, Københavns Overborgmester og Frederiksbergs borgmester vil være til stede. Samtidig åbner de fem nye stationer for passagerer.

44 metrostationer og 43 kilometer

Efter åbningen vil det samlede metronet bestå af 44 metrostationer og 43 kilometer spor.

– Vores primære fokus er på at sikre den gode rejseoplevelse for brugerne, og vi ved, at mange i Sydhavn og Valby har glædet sig til at få en nemmere hverdag, hvor man f.eks. kan komme fra København Syd til Rådhuspladsen på ca. 10 minutter og fra København Syd til Frederiksberg på ca. 17 minutter. M4-forlægelsen vil binde flere områder af byen sammen til gavn for alle, siger Erik Skotting.

Udvidelsen af M4 har kostet ca. 10 mio. kr.

Læs også

Knudepunkt skal gentænke mobiliteten i Aalborg

Alle er velkomne til indvielse og arrangement, oplyser Metroselskabet.

Relateret indhold