Elvarme er samfundsøkonomisk bedst i nybyggeri

I Danmark bør vi øge elforbruget i stedet for at spare på strømmen - det vil accelerere den grønne omstilling.
Øget elektricitetsforbrug vil accelerere den grønne omstilling, mener Dansk Energi. Foto: Colourbox.
Øget elektricitetsforbrug vil accelerere den grønne omstilling, mener Dansk Energi. Foto: Colourbox.

Dansk Energi præsenterede på Energiens Topmøde den 18. juni sin vision om Danmark som den mest elektrificerede region i verden. Visionen er central for den grønne omstilling, da elektricitet er det grønne alternativ til olie og benzin.

Dette gør sig også gældende for opvarmningen af vores bygninger, hvorfor analysechef i Dansk Energi, Peter Meibom, påpegede, at der i Danmark bør sættes energipolitisk ind for at fremme varmepumper i fjernvarmen og boliger uden for fjernvarmesystemet.

Nye parcelhuse er i dag så godt isoleret, at den samlede omkostning til opvarmning – før skat og afgifter – er lavest med ren elvarme.

Analysechef Peter Meibom Dansk Energi

Elvarme bedst

– Nye parcelhuse er i dag så godt isoleret, at den samlede omkostning til opvarmning – før skat og afgifter – er lavest med ren elvarme. Faktisk koster elvarme hen ved det halve ift. et gasfyr, sagde Peter Meibom til Energiens Topmøde.

De samfundsøkonomiske fordele ved elvarme skyldes Bygningsreglementets krav til isolering. Kravene bevirker, at energiforbruget til opvarmning i nybyg er så småt, at elvarme er billigst. Elvarme er nemlig forbundet med lavere investeringsomkostninger end alternativerne til opvarmning, påpeger Dansk Energi.

Relateret indhold