Ny vindmølleordning på vej

I februar 2018 udløber den hidtidige støtteordning til vindmøller, og regeringen arbejder derfor på en ny støttemodel, skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.
Regeringen er overrasket over interessen for vindmøllestøtten, så der arbejdes nu på ny ordning. Foto: Colourbox.
Regeringen er overrasket over interessen for vindmøllestøtten, så der arbejdes nu på ny ordning. Foto: Colourbox.

Regeringen arbejder på en ny støtteordning til vindmøller, da den nuværende EU-godkendte ordning udløber den 21. februar 2018. Sidste dato for nettilslutning af vindmøller, der skal høre ind under den nuværende ordning, er derfor den 20. februar 2018.

Interessen for vindmøllepuljen har vist sig at være langt større end forventet, skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet på sin hjemmeside.

Det forventes, at der i 2020 vil være knap 60 procent større kapacitet landvindmøller, end man havde regnet med ved energiaftalens vedtagelse i 2012.

I ministeriet er man klar over, at udløbet af den nuværende aftale kan forårsage en del tvivlsspørgsmål vedrørende opsætning af fremtidige vindmøller, men målet er, at der ikke vil gå lang tid, før en ny aftale er i hus.

– Jeg er opmærksom på, at der p.t. kan være noget usikkerhed for kommende projekter for landvindmøller, og jeg vil arbejde for en hurtig afklaring om en ny ordning, siger energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt i en pressemeddelelse.

Relateret indhold