CO2-reduceret cement ruller ud i byggemarkederne

Mindre håndværksfirmaer og entreprenører kan nu anvende CO2-reduceret cement i deres byggeprojekter, efter Aalborg Portland har udrullet FutureCem i en række danske byggemarkeder.
Foto: Aalborg Portland Holding.
Foto: Aalborg Portland Holding.

I 2021 kom den CO2-reducerede cement på markedet i 2021 og er blandt Aalborg Portlands hovedinitiativer i at nå sine reduktionsmål i 2030. Cementen har op til 30 % lavere CO2-aftryk sammenlignet med konventionel cement og kan dermed bidrage til færre CO2-udledninger hos både Aalborg Portland og i byggeriet generelt.

Nu har koncernen udrullet FutureCem i flere byggemarkeder, og det sker takt med, at flere og flere byggemarkedskæder har et stigende fokus på bæredygtighed og mere miljørigtige produkter på hylderne:

– Det er en milepæl, at vi nu kan understøtte byggemarkederne i den udvikling og tilbyde både private forbrugere og professionelle håndværkere at anvende CO2-reduceret cement i deres byggeprojekter, siger direktør Michael Lundgaard Thomsen fra Aalborg Portland.

Han tilføjer:

– Med dette skridt får vi nu den CO2-reducerede cement bredt ud til langt flere aktører og byggerier, hvilket er afgørende i omstillingen til et mere bæredygtigt byggeri, hvor det handler om at få så mange med på vognen som muligt.

Skal udgøre hovedparten i 2030

I det hele taget er byggeriet ved at tage den nye cement til sig. Blandt andet er FutureCem blevet anvendt i flere større byggerier som for eksempel Nreps bæredygtighedsbyggeri, UN17 Village i Ørestad i København, mens også AP Pension har valgt at konvertere til cementen i samtlige af sine byggerier.

I 2021 nåede Aalborg Portland sit salgsmål for FutureCem, og de indmeldte ordrer for i år indikerer allerede udsolgt i 2022. Det bringer FutureCem op på ca. 20 % af Aalborg Portlands samlede salg af grå cement i Danmark.

– Udviklingen går virkelig hurtigt nu, og vi har derfor også sat os et mål om, at FutureCem skal udgøre halvdelen af den grå cementproduktionen i 2025 og hovedparten i 2030, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Relateret indhold