Prioriterer de ældste ældre – opgraderer daghjem

Vallensbæk Kommune har afsat 9,5 mio. kr. til en opgradering af et daghjem, der skal fremme social interaktion og aktiv deltagelse i fællesskabet for kommunens ældste borgere.
Udearealerne på daghjemmet får tilført både en delvist overdækket pergola, en større gårdhave, opholdsrum/stillerum med bænkeborde, stauder og frugtbuske samt legearealer til besøgende børn. Foto: Vallensbæk Kommune
Udearealerne på daghjemmet får tilført både en delvist overdækket pergola, en større gårdhave, opholdsrum/stillerum med bænkeborde, stauder og frugtbuske samt legearealer til besøgende børn. Foto: Vallensbæk Kommune

Udvidelse af dagcenter, Højstruphave

  • Adresse: Højstrupparken 81, 2665 Vallensbæk Strand
  • Bygherre: Vallensbæk Kommune
  • Totalrådgiver og arkitekt: AART architects
  • Ingeniør: Nørbag
  • Entrepriseform: Hovedentreprise
  • Forventet byggestart: August 2024
  • Forventes færdig: Efteråret 2025
  • Anslået budget: 9,5 mio. kr.
  • Omfang: Projektet omfatter udvidelse af dagcentret på Højstruphave med 200 kvm. Byggearbejdet forventes udbudt som hovedentreprise i indbudt licitation.
  • Kilde: SMART/Byggefakta

Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune har valgt at nikke ja til en opgradering af daghjemmet ved ældre- og plejeboligerne Højstruphave. Daghjemmet er et tilbud for borgere, der er visiteret til at komme der og deltage i aktiviteter og opleve fællesskabet med andre.

Formålet med daghjemmet er at øge og bevare brugernes mulighed for at klare sig selv bl.a. ved at forebygge, at funktionsevnen forringes, og at man undgår social isolation. Men det er lige så meget et tilbud rettet mod de pårørende, som kan opleve en aflastning ved brug af daghjemmet. Som pårørende kan man få et dagligt pust og frirum, og tanke mentalt op, da det kan være hårdt, f.eks. at være pårørende til en ægtefælle der har det meget dårligt i hjemmet.

Læs også: Fem borgmestre inddrager minister i plan for Køge Bugt Strandpark

Den planlagte tilbygning, som forventes at stå færdig i efteråret 2025, vil omfatte en opholdsstue på 100 kvm, som kan deles i to, samt yderligere faciliteter på 100 kvm, der udover gangarealet omfatter et grovkøkken, opdaterede toiletfaciliteter og teknikrum.

– Med disse nye faciliteter vil vi kunne tilbyde et endnu mere indbydende og funktionelt miljø for vores ældre borgere. Det er vigtigt, at vi fortsætter med at investere i infrastrukturen, der understøtter vores ældre, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Udendørs adspredelse, afslapning og interaktion

Ud over den nye bygning vil der også blive etableret en pergola i rustfrit stål med delvis overdækning. Pergolaen kommer til at være på to sider af tilbygningen, ud mod vejen og mod en større gårdhave, der vil blive anlagt med rum til adspredelse, afslapning og interaktion. I umiddelbar nærhed af det kommende daghjem bliver der etableret et opholdsrum/stillerum med bænkeborde, stauder og frugtbuske.

Læs også: Boligselskabet Sjælland opfører sit første plejehjem i Tune – og satser på flere

Der bliver også etableret opholdsarealer med musikinstrument, møbler og krukker, hertil legearealer til børn med nedgravet trampolin og sandkasse.

Samlet har Vallensbæk Kommune afsat 9,5 mio. kr. til både nybyggeri og opgradering af udendørsarealerne. Forventningen er, at byggeriet vil starte i sommeren 2024 og stå færdig i efteråret 2025.

Relateret indhold