Nyt samarbejde skal aflaste elnettet – løsning ligger lige til højrebenet

Schneider Electric har indgået et nyt partnerskab med Eltel for at løse kommende kapacitetsproblemer på det danske elnet.
Claus Metzsch Jensen og Thomas Träger giver hånd.
Adm. direktør for Eltel Danmark, Claus Metzsch Jensen (tv.), og CEO for Schneider Electric, Thomas Träger.

Frem til 2030 forventes Danmarks elforbrug at blive fordoblet, bl.a. fordi der kommer stadig flere elbiler på vejene.

Derfor har elektronikkoncern inden for energioptimering, Schneider Electric, indgået et nyt partnerskab med virksomheden Eltel, der sikrer kritisk infrastruktur.

Læs også

Ladeparker for 760 mio. kroner sendes i udbud

– Presset på elnettet kan ikke kun afhjælpes ved at skabe incitamenter som f.eks. fleksibilitetsbørs til erhvervslivet eller konstante udvidelser. Alt for tit tror virksomheder og forbrugere, at den eneste løsning er at udvide med flere ampere, men det er en fejl, og den opfattelse ønsker vi at ændre, siger CEO i Schneider Electric i Danmark, Thomas Träger, og uddyber:

– Det ligger lige til højrebenet at optimere brugen af den strøm, vi allerede har og at skabe en mere intelligent styring af strømmen, der hvor vi lader.

Energioptimering og intelligent opladning

Schneider Electric og Eltel vil sammen tilbyde løsninger, der har energioptimering og intelligent opladning for øje, så virksomheder kan optimere deres ladekapacitet og samtidig minimere belastningen på elnettet:

Et sted, hvor der kan opstå mangel på ladekapacitet kan f.eks. være i boligkvarterer eller på arbejdspladsen, og her skal de to parters samarbejde være med til at sikre integrerede end-to-end-løsninger, der ikke både understøtter intelligent opladning og drift, men også reducerer belastningen på elnettet ved erhvervsbygninger.

Læs også

Rådgiverteam udpeget til gigantisk energiprojekt på Bornholm

Det inkluderer både hurtigladere og almindelige ladestandere, som kan integreres med den eksisterende bygningsdrift for at maksimere effektiviteten af den allerede tilgængelige strøm.

Løsningerne er tiltænkt alle virksomheder, der har brug for ladestandere på deres parkeringsfaciliteter, har produktion, lagerdepoter, arbejder med transport eller har logistikkørsel.

Relateret indhold