MT Højgaard vinder omformerstation i Revsing

Viking Link el-forbindelsen til Storbritannien kommer til at bestå af to omformerstationer, som forbindes via et 765 kilometer langt kabel. MT Højgaard Danmark bliver storentreprenør på den danske station, og sætter spaden i jorden i denne måned.
Foto: Energinet.
Foto: Energinet.

Om projektet

  • Bygherre: Energinet
  • Bygherrerådgiver: DK2
  • Storentreprenør: MT Højgaard Danmark
  • Totalrådgiver: Rambøll
  • Installation: Bravida
  • Aflevering: Maj 2022

Når MT Højgaard indleder jordarbejdet på Energinets omformerstation i Revsing ved Vejen, bliver det en vigtig milepæl i det omfattende elprojekt på tværs af Nordsøen. Stationen bliver den ene af to omformerstationer på Viking Link, som skal koble det danske elnet sammen med det britiske. Den britiske station kommer til at ligge i Bicker Fen i Lincolnshire.

– Det er selvfølgelig en stor milepæl at komme i gang med byggeriet af stationen. Det er noget, vi har arbejdet frem mod længe, så det bliver spændende at se planerne blive til virkelighed, siger Arne Hartwigsen, der er delprojektleder for Civil Works i Revsing.

Vi skal opføre to haller, der er 22 meter høje fordelt over et areal på 15.500 kvadratmeter, så det er et stort projekt.

Eva Kirstine Kjeldahl-Braad, MT Højgaard Danmark

Mere fleksibelt europæisk energisystem

Formålet med Viking Link er at sikre en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi i et energisystem, hvor vi i stigende grad er afhængige af, hvornår vinden blæser, og solen skinner.

El-forbindelsen bidrager til at skabe et mere fleksibelt europæisk energisystem, som dermed sikrer, at vi kan indpasse mere sol- og vindenergi i det danske elsystem og i sidste ende nå målet om 100 procent grøn strøm i Danmark i 2050.

Omformerstationerne skal omforme strømmen mellem jævn- og vekselstrøm, da strømmen i stikkontakterne er vekselstrøm, hvor transport af strøm i kabler over store afstande kræver jævnstrøm. MT Højgaard Danmark er klar til at rykke ind på pladsen og starte arbejdet med det samme.

– Viking Link er et omfattende projekt, og vi glæder os over, at MT Højgaard Danmarks anlægskompetencer kan bidrage til denne ambitiøse el-forbindelse. Vi skal opføre to haller, der er 22 meter høje fordelt over et areal på 15.500 kvadratmeter, så det er et stort projekt. I Jylland og på Fyn har vi stolte traditioner med at opføre råhus på datacentre, supersygehuse, universiteter og boligbyggerier, og de kompetencer sætter vi nu i spil for Energinet, siger Eva Kirstine Kjeldahl-Braad, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark.

Relateret indhold