Stor kontorejendom skyder op i Aalborg

En 10.000 kvadratmeter stor kontorejendom er lige nu under opførelse på Østre Havn centralt i Aalborg.
Kontordomicilet er det fjerde byggeri og er en stor kontorbygning på 10.000 kvadratmeter med mulighed for udbygning med yderligere 7.000 kvadratmeter.
Kontordomicilet er det fjerde byggeri og er en stor kontorbygning på 10.000 kvadratmeter med mulighed for udbygning med yderligere 7.000 kvadratmeter.

Ambitionerne er store for Østre Havn i Aalborg. Det tidligere så industriprægede areal skal omdannes til et moderne byområde, og denne proces er allerede i fuld sving. Den fjordnære beliggenhed gør området attraktivt til en lang række formål. Således er et 150.000 kvadratmeter stort område udset til en blanding af lejligheder, ungdomsboliger, kontorer og erhverv.

Arbejdet med områdets største bygning er allerede i gang. Der er tale om et kontordomicil, der i første etape bliver på 10.000 kvadratmeter med mulighed for udbygning med yderligere 7.000 kvadratmeter. Bygningen er tegnet af Friis & Moltke og får en markant placering ud til Nyhavnsgade mod syd og havnebassinet på Østre Havn og Limfjorden mod nord.

– Kontordomicilet er det fjerde ud af otte planlagte byggerier på Østre Havn og er så langt det største. Det bliver en markant og spektakulær seksetages kontorbygning med fuld p-kælder, og der er kælet for alle detaljer – blandt andet både arkitektonisk og energimæssigt, forklarer administrerende direktør Asger Enggaard fra A. Enggaard, der både er bygherre og entreprenør, i en pressemeddelelse.

Første lejer

Det fremhæves, at arkitekturen bliver særegen blandt andet med store fjordvendte glasfacader mod nord, og der anvendes forskellige nye energibesparende løsninger, blandt andet fjordkøling.

Flere hundrede personer får sin daglige gang i huset, og cirka en tredjedel af bygningen kommer til at huse et af Jyllands største advokatkontorer. Det er HjulmandKaptain, der netop har indgået en lejekontrakt omfattende kontordomicilets to øverste etager på cirka 3.500 kvadratmeter. Herved flytter advokatvirksomheden sit hovedkontor med 60 medarbejdere fra Badehusvej, hvor stifter Anders Hjulmand oprindelig startede sin del af virksomheden, til Østre havn. Virksomheden har over flere omgange udvidet på sin nuværende adresse, men nu er pladsen blevet for trang.

Mange interesserede

– Østre Havn bliver i mine øjne et af Aalborgs mest attraktive byområder med en god kombination af kultur, bolig og erhverv. Der er kort vej til både centrum og motorvej, og der bliver gode p-forhold for kunder og medarbejdere, siger advokat og bestyrelsesformand Anders Hjulmand fra HjulmandKaptain og fortsætter:

– Erhvervsrådgivningen bliver i stigende grad specialiseret, og vi har haft en markant vækst de seneste år. Derfor glæder det os meget, at vi nu får mulighed for at flytte ind i nye moderne kontorfaciliteter med god plads og fjordudsigt ikke at forglemme.

A. Enggaard er i øjeblikket i tæt forhandling med flere andre interesserede lejere og forventer inden for kort tid at have 80 procent af bygningen lejet ud. De nye lejere får fælles hovedindgang, kantinefaciliteter og øvrige fællesfunktioner i stueetagen, og bygningens nordvendte facade åbnes op mod havnebassinet og Limfjorden. Bygningen er klar til indflytning i sommeren 2016.

Relateret indhold