Nyt site skal samle viden om EPS

EPS-branchen, der blandt andet leverer isoleringsmateriale til byggeriet, lancerer ny hjemmeside, som samler viden og inspiration.
EPS bruges ikke blot i emballage og cykelhjelme. Materialet er også anvendeligt til isolering i byggeriet. Foto: EPS-branchen.
EPS bruges ikke blot i emballage og cykelhjelme. Materialet er også anvendeligt til isolering i byggeriet. Foto: EPS-branchen.

Det er slut med at tjekke to hjemmesider, når der søges viden om ekspanderet polystyren – også kendt som EPS. Frem over vil branchens to hjemmesider EPSbyg.dk og EPS-Airpop.dk slå pjalterne sammen. Al viden og fakta om det lette skumplastmateriale, der blandt andet anvendes til stød- og temperatursikre emballager og cykelhjelme, men også som isoleringsmateriale, kan således findes på: www.EPS-Airpop.dk.

Den omfattende EPS-vidensbank bliver tilgængelig for alle.

Fokus på gevinster og genanvendelse

Miljømæssige effekter ved produktion og anvendelse af EPS bliver belyst på den nye hjemmeside. Det gælder hele turen fra vugge til grav – blandt andet det minimale råstofforbrug, produktionsprocessens forholdsvist skånsomme miljøaftryk, og reduktion i antallet af transportskader på varer, som beskyttes af EPS.

Hjemmesiden skal også bidrage med viden om genanvendelse. Blandt andet bliver det nemmere for alle virksomheder, som har brugt EPS til overs at komme i dialog med branchens genanvendelsesvirksomheder. Dermed håber EPS-branchen, at hjemmesiden kan understøtte, at materialet bliver endnu mere integreret i den cirkulære økonomi.

– Vi ved, at EPS er 100 procent genanvendeligt. Derfor er målet naturligvis også, at det bliver genanvendt 100 procent, siger Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen – en sektion under Plastindustrien.

Muligheder for byggeriet

Det nye bygningsreglement fra 2018 har betydet flere muligheder for at anvende EPS som isoleringsmateriale.

– Der er sket et skifte fra fokus på byggematerialernes tekniske aspekter til selve konstruktionens funktion. Det giver bedre muligheder for at tænke nyt og udnytte, at EPS er et tyndt, let og effektivt isoleringsmateriale, der kan anvendes i hele klimaskærmen, siger projektchefen.

Materialet anvendes i høj grad som isolering af terrændækket, og man har tidligere haft fokus på at få byggeriet til at se fordelene ved EPS som facadeisolering og i flade tagkonstruktioner.

– Med den opdaterede hjemmeside fortæller vi også om EPS som funderinger, hvordan det kan hjælpe med at forebygge radon, om EPS-byggesystemer og mange andre anvendelsesmuligheder for byggeriet, fortæller Chresten Heide-Anderson og kalder EPS-isolering et konkurrencedygtigt alternativ til traditionel isolering i en lang række bygninger.

Relateret indhold