Entreprenør udvikler selv endnu et boligprojekt – denne gang i Silkeborg

Enemærke & Petersen er godt i gang med endnu et ejendomsudviklingsprojekt. Silkeborg får 72 ejerboliger med udsigt til både sø og skov.
Rødbrune bygninger ligge forskudt fra hinanden - store vinduespartier og altaner. Lavt grønt i forgrunden
De 72 ejerboliger i det kommende Oversøhusene på Vestre Ringvej i Silkeborg bygges på en kuperet grund. Enemærke & Petersen udvikler og bygger selv boligerne. Visualisering: Loop Architects

Oversøhusene – opførelse af boliger og fælleshus

Adresse: Vestre Ringvej 53, 8600 Silkeborg

Supplerende adresse: Impalagrunden

Bygherre og totalentreprenør: Enemærke & Petersen

Arkitekt: Loop Architects

Ingeniør: Sori og Erasmus & Partnere

Forventet byggestart: Maj 2025

Forventes færdigt: Januar 2028

Anslået budget: 170 mio. kr.

Anslået omfang: 10.000 kvm, 1-4 etager. Projektet omfatter opførelse af 72 ejerboliger samt fælleshus med et samlet areal på 8500 m2. Dertil kælder.

NB!: Afventer myndighedsbehandling

Kilde: SMART/Byggefakta

Oversøhusene ser ud til at blive navnet på et nyt boligområde med 72 ejerboliger, som Enemærke & Petersen skal udvikle og opføre på Vestre Ringvej i Silkeborg. Entreprenørselskabet har købt projektet af det private selskab Fælles Ejendomme, som Jacob og Rikke Thorbjørn Christensen ejer i fællesskab.

Den endelige lokalplan forventes godkendt i december 2024, men allerede nu er de i fuld sving hos Enemærke & Petersen, hvor projektudviklingschef Michael Kühn Thomsen ser frem til endnu et ejendomsudviklingsprojekt:

Læs også

Se her: Sådan løftede Enemærke & Petersen produktiviteten med 20 pct.

– Boligprojektet på Vestre Ringvej er det næste projekt af slagsen for Enemærke & Petersen, hvor vi står for hele udviklingsprocessen.

Vil selv udvikle grundstykket

Entreprenørselskabet har arbejdet med projektudvikling af boliger for private aktører i en årrække. I 2023 tog selskabet første spadestik på ejendomsudviklingsprojektet i Kildebjerg Ry.

Det blev en succes, og Enemærke & Petersen er nu klar til at kaste sig over endnu et ejendomsudviklingsprojekt, fortæller afdelingschef for projektudvikling Torben Brix:

– I vores forretning går vi ind i projekt- og ejendomsudvikling på en række forskellige niveauer. Vi kan gå ind helt tidligt i de kæmpestore boligprojekter, som vi gjorde på Køge Kyst eller bofællesskabet Sjællandske Muld. Og være sparringspartner for f.eks. pensionskasserne eller arbejde sammen med projektudviklingsteamet hos MT Højgaard Property Development, som vi har gjort på nybyggeriet af Kildegården i Roskilde. Og nu går vi så også ind og finder og arbejder med grundstykker, vi selv ønsker at udvikle.

Bygges på en kuperet grund

Der er arbejdet på, at projektet passer ind i både miljø og landskab. Således giver den sydvendte beliggenhed på Vestre Ringvej de kommende boliger udsigt til både sø og skov.

Læs også

Boost til Genbyg: Enemærke & Petersen og Carl Ras køber 20 pct. hver

– Boligerne skal bygges på en kuperet grund. Vi har haft en god dialog med Silkeborg kommune om at skabe et projektet, der bliver tilpasset til terrænet – og ikke omvendt. Samtidig har vi kunne tilgodese flere af de ønsker, der er fremsat af naboerne i den foregående lokalplansproces, fortæller Michael Kühn Thomasen.

Godkendes lokalplanen som forventet til december kan byggeriet gå i gang i løbet af foråret 2025.

Relateret indhold