Aarsleff-selskab opfører 400 mio. kroner-projekt i Nordsjælland

Det bliver Hansson & Knudsen, som skal opføre Generationernes Hus, der bliver kommunes hidtil største byggeprojekt og kommer til at redefinere bymidten i kystbaneby Nivå.
Dirk Voss rækker borgmester Thomas Lykke Pedersen en kuglepen.
Adm. dir. Dirk Voss (tv.) og borgmester Thomas Lykke Pedersen underskriver aftalen, som betyder, at Hansson & Knudsen skal udføre projektet Generationernes Hus i Nivå i hovedentreprise for Fredensborg Kommune.

Fredensborg Kommunes borgmester Thomas Lykke Pedersen har netop underskrevet kontrakten med Hansson & Knudsen, som har vundet udbuddet af byggeriet af Generationernes Hus i Nivå, der bliver kommunes hidtil største byggeprojekt.

Projektet til en værdi af godt 400 mio. kroner omfatter nyopførelse af en firesporet folkeskole, tilbygning og renovering af eksisterende bibliotek, nyopførelse af idrætshal og sammenbygning med eksisterende hal samt anlæg af landskab og udearealer omkring bygningerne.

Læs også

Håb forude for træt bymidte: Klar til 1. etape

Arbejderne med de små 15.000 m2 nybyggeri og ca. 1.700 m2 renovering går i gang senere på året:

– De senere år har vi valgt at udvide vores aktionsradius til at omfatte hele Sjælland – og vi tager selvfølgelig vores viden og kunnen særligt inden for projektstyring og tilbudsgivning med over Storebælt, siger direktør Dirk Voss, Hansson & Knudsen.

Til venstre ses den nye skole i Nivå, som kommer til at ligge tæt på biblioteket og den nye SFO. Illustration: C. F. Møller Architects.

Han tilføjer:

– Vi kommer til at arbejde med alt fra stål til tegl, beton og træ, så vi får bragt alle vores kompetencer i spil.

Udfordrende trækonstruktioner

De næste par måneder bruges på den sidste optimering, inden den endelige kontrakt skrives under til oktober. Den egentlige udførelse går i gang til november med opførelsen af råhusene.

Læs også

Entreprenør udvikler selv endnu et boligprojekt – denne gang i Silkeborg

Dirk Voss fortæller, at den mest udfordrende del af byggeriet imidlertid er trækonstruktionerne, hvor lette facader, installation af præfabrikerede tagkasetter og store træspær skal håndteres. Men når man kender vilkårene og fokuserer på planlægningen, er det langt fra umuligt, tilføjer direktøren for Hansson & Knudsen, der blev grundlagt som tømrerfirma:

Afleveringen af Generationernes Hus, der skal certificeres til DGNB Guld, er fastlagt til foråret 2027.

Relateret indhold