Nu åbnes der for indstillinger til Årets Arne 2021

Indstillingen til arkitekturprisen Årets Arne skydes i gang for femtende år i træk. Både arkitekter og ikke-arkitekter kan indstille deres favoritter i hele oktober måned.
Overrækkelse af Årets Arne 2020 for Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen ved nytårskuren i Tunnelfabrikken i januar 2020. Foto: SLA.
Overrækkelse af Årets Arne 2020 for Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen ved nytårskuren i Tunnelfabrikken i januar 2020. Foto: SLA.

Arkitektforeningen København inviterer til indstilling af fremragende, ny arkitektur i Storkøbenhavn til arkitekturprisen Årets Arne 2021. I hele oktober kan alle – arkitekter såvel som ikke-arkitekter – indstille deres favoritter realiseret i 2020.

– Arkitekturprisen Årets Arne har over tid opnået betydelig anseelse som en ikke-kommerciel, faglig arkitekturpris. Sidste år blev reglementet for prisuddelingen opdateret med nye kriterier for en transparent og inddragende udvælgelsesproces, som både gør prisen mere demokratisk og samtidig har skabt et rum for en faglig debat om arkitektonisk kvalitet på tværs af generationer og tegnestuer, fortæller Pernille Vincents, som er aktiv i arbejdsgruppen for Årets Arne.

Stor variation blandt tidligere indstillinger

Både store og små værker af forskellig karakter er løbet af med prisen, og det viser bredden i de arkitektoniske værker og deres kvaliteter.

Således vandt Leth & Goris ombygning af Elefanthuset Årets Arne 2019, mens landskabsprojektet Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen af SLA løb af med sejren ved nytårskuren i Tunnelfabrikken i 2020.

Indstillede værker vil blive sendt til afstemning om nominering blandt medlemmerne af Arkitektforeningen København i medio november. De nominerede værker vil derefter blive besøgt af juryen og diskuteret ved det offentlige arrangement ‘Fejring og kritik’ inden vinderen kåres til Arkitektforeningen Københavns nytårskur 29. januar 2021.

Indstilling til initiativprisen Lille Arne

I oktober kan der ligeledes indstilles forslag til initiativprisen Lille Arne. Prisen gives til realiserede og ikke-realiserede projekter og nytænkende idéer, som har skabt debat eller gjort en forskel for faget lokalt, såsom Sydhavnens Folkemøde, der vandt Lille Arne i 2020.

Indstillingsforslag til Lille Arne sendes til [email protected].

Relateret indhold