Mipim Awards: Dansk arkitektur fejede konkurrenterne af banen

Dansk arkitektur vandt hele 3 ud af 11 Mipim Awards på den store franske ejendomsmesse. Arkitekterne bag alle tre projekter er vant til at være nomineret - og vinde.
Arkitekterne fra Effekt har designet Living Places, der i aftes vandt en Mipim Award i kategorien Bedste boligprojekt.
Arkitekterne fra Effekt har designet Living Places, der i aftes vandt en Mipim Award i kategorien Bedste boligprojekt.

Tre danske, to japanske, to belgiske, et østrigsk, et amerikansk, et italienske og et græske byggeprojekt blev i går hædret med årets 11 Mipim Awards, der blev udelt på den internationalt velbesøgte ejendomsmesse Mipim i sydfranske Cannes, der afholdes i disse dage. Mere end 200 projekter fra 39 lande var nomineret.

Alle tre vinderprojekter, der ligger på dansk grund og var nomineret, fik en Mipim Award 2024 med hjem, mens BIG – Bjarke Ingels Groups kontor- og forretningsprojektet 1550 on the Green i Houston, Texas, der var nomineret i to kategorier, måtte se sig slået af St. John’s Terminal i New York.

Bassin 7, Aarhus. Foto: Nykredit
Bassin 7, Aarhus. Foto: Nykredit

BIG sikrede sig dog – sammen med Sleth og Gehl Architects – Mipim-prisen for Bedste byregenereringsprojekt som arkitekter på bebyggelsen og byområderne ved Bassin 7 i Aarhus, der i efteråret ligeledes vandt Aarhus Kommunes arkitekturpris i kategorien Byens Mellemrum. Bygherrer er Kilden & Hindby, Bassin 7 Erhverv og Bassin 7 Bolig.

Maritimt Center, Esbjerg. Foto: wichmann+bendtsen
Maritimt Center, Esbjerg. Foto: wichmann+bendtsen

Maritimt Center i Esbjerg er nok et af dansk arkitekturs pt. mest nominerede, vindende og hyldede projekter. I 2023 vandt centeret bl.a. både Danish Wood Awards og IOC IPC IAKS Arkitekturpris 2023 – på bare en uges tid. På Mipim løb det maritime center med sejren i kategorien ‘Specialiserede faciliteter til sport, fritid og rekreation’.

Arkitekterne bag er danske Werk og norske Snøhetta. Bygherre er Esbjerg Kommune. Ejer og kreativ direktør i Werk, Thomas Kock, udtaler således, kort efter prisen blev overrakt:

– Vi er utroligt stolte og taknemmelige for at vinde en så anerkendt international pris og begejstrede for, at der bliver kastet endnu mere glans over en så unik destination, som lyser op på den danske vestkyst, og hvor alle kan finde vej til nye fællesskaber ved havet.

Se alle vinderne her.

Living Places, København. Foto: Adam Mørk
Living Places, København. Foto: Adam Mørk

Living Places i København har også allerede vundet flere priser, bl.a. to arkitekturpriser fra American Institute of Architects og innovationsprisen EY’s Sustainability Award for at skubbe til den grønne omstilling.

I Cannes vandt Living Places i kategorien Bedste boligprojekt. Bag det innovative boligværksted i København står bygherren Velux Gruppen med arkitekterne fra Effekt, ingeniørerne fra Artelia og Enemærke & Petersen som entreprenør.

Relateret indhold