BIM World åbner: Digitalisering er fremtiden – i samspil med mennesket

Kunstig intelligens og automatisering skal være med til at gøre byggeriet mere bæredygtigt. Men etik og menneskelig kreativitet er afgørende for, hvordan fremtiden bliver, lyder det på BIM World, der netop er åbnet i København.
Første taler på BIM World Copenhagen, direktør og digital trends analyst hos Elektronista Media, Christiane Vejlø.

Byggebranchen skal blive mere bæredygtig, hvis Paris-aftalens mål om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader i 2030 skal opfyldes – og her spiller digitalisering en vigtig rolle.

Derfor har KB Hallen på Frederiksberg netop slået dørene op til BIM World Copenhagen, der ikke kun er for dem, der arbejder med BIM (Bygnings Informations Modellering), men for nationale og internationale aktører over hele Skandinavien, som ønsker at forme fremtidens digitalisering inden for byggeri, ejendom og byudvikling:

– AI (kunstig intelligens) er alle vegne. Nye virksomheder og nye services opstår næsten dagligt, og det kan være svært at navigere i. Men teknologien bliver uden tvivl en game changer i byggebranchen, hvor der er mange fordele at hente, lyder det fra eventens første taler, direktør og digital trends analyst hos Elektronista Media, Christiane Vejlø.

Læs også

Byudvikler: ”Data kan give os en mere nuanceret forståelse af livet i vores byrum”

Hun omtaler dernæst AI som ’den lille hjælper’, hvilken ikke ny for os, siger hun og nævner Georg Gearløs, men dernæst også Frankenstein:

– De gamle fortællinger er vigtige, for de minder os om, at mennesker kan gå for langt, når udviklingen giver os mulighed for det. Og vi kommer til at møde mange nye muligheder, hvorfor det er vigtigt, at vi har de etiske diskussioner.

– Udviklingen inden for AI går voldsomt hurtigt, og der ligger mange muligheder for at opnå bedre resultater. Men hastigheden gør det også sværere for os at se fejlene, og vi skal derfor huske, at AI ikke kun er et værktøj, men også en ’agent’ vi samarbejder med, og som betyder, at vi skal være mere kreative og menneskelige for at adskille os fra robotten, siger hun videre.

Læs også

Digitalisering er ikke længere kun ’nice-to-have’

Eventen, der er født i München og Paris, byder på en række internationale talere som professor og direktør dr. Lucio Blandini, Werner Sobek, Sam Sweeney, der er leder af BIM og Digital Delivery hos 3XN samt professor i bæredygtigt design ved Norman Forster Institute, Emanuele Naboni.

Men også danske navne som Helle Søholt, CEO og stiftende partner i Gehl, Helle Redder Momsen, sekretariatsleder hos Nordic Sustainable Construction og Giedre Skucaite, BIM Manager & Sustainability Specialist hos Lendager, taler på eventen, hvor også 50 udstillere fylder KB Hallen:

– Der er en masse kompetencer samlet her, så udnyt muligheden for at tale med mennesket ved siden af dig, som Stig Brinck, Senior Expertice Director for Digitalisering og Procesudvikling hos Niras, sagde fra hovedscenen.

Relateret indhold