Dansk bofællesskab vinder stor hæder i Bruxelles

Prestigeprojektet BaseCamp Lyngby vinder Green Cities Europe Award 2023, der vil belyse merværdien af grønne områder i bymiljøet.
Fra venstre David Klubien, projektchef, Basecamp Student, Christian Restorff-Liliegreen og Jonas P. Berglund, Kragh & Berglund Landskabsarkitekter og Henk Raaijmakers, præsident, European Nurserystock Association (ENA). Foto: Green Cities.
Fra venstre David Klubien, projektchef, Basecamp Student, Christian Restorff-Liliegreen og Jonas P. Berglund, Kragh & Berglund Landskabsarkitekter og Henk Raaijmakers, præsident, European Nurserystock Association (ENA). Foto: Green Cities.

Det bæredygtige bofællesskab, BaseCamp Lyngby, hyldes med endnu en pris på den internationale scene.

I går vandt det prestigefyldte byggeprojekt nemlig Green Cities Europe Award 2023 i Bruxelles, der har til formål at belyse positive effekter af grønne byer i Europa.

Danmark løb med førstepladsen blandt 13 andre projekter fra lige så mange europæiske lande.

– Det, at vi vinder Green Cities Europe Award i konkurrence med 12 fantastiske projekter i Europa er en kæmpe anerkendelse, siger David Klubien, projektchef, BaseCamp Student, der er bygherre på projektet.

BaseCamp Lyngby er vinder af
BaseCamp Lyngby er vinder af “Green Cities Europe Award 2023 “. Foto: DronePixels.

– Vi er lykkedes med at skabe et helt særligt byggeri, hvor det har været vigtigt at skabe en god forening mellem private, funktionelle boliger og samtidig kunne invitere offentligheden indenfor i vores havelandskab og taghaven.

Et grønt fokus

Juryen fremhævede bl.a. byggeriets evne til at indgå i harmoni med det omgivende landskab og arkitekturens bæredygtige fokus.

Desuden fremhævede de også byggeriets sociale sammenhængskraft, de biodiverse aspekter og brugen af forskelligartede, hjemmehørende planter.

Prisen overrækkes som et led i “More Green Cities for Europe”-kampagnen, der er støttet af Den Europæiske Union og igangsat af den europæiske sammenslutning af planteskoler, ENA (European Nurseystock Association).

“More Green Cities for Europe” arbejder for at etablere flere grønne byrum ved hjælp af innovative idéer og viden baseret på anerkendte forskningsresultater.

Læs også: Hjemligt botilbud lever op til Thisteds bæredygtige mål

Bag den danske del af kampagnen står Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, Danske Planteskoler, Landskabsrådet og Park- og Naturforvalterne.

Relateret indhold