NCC og Phønix Tag Materialer nomineret til DI Prisen 2021

Prisen går i år til en virksomhed, der har gjort en ekstraordinær indsats for at skabe lige muligheder på arbejdspladsen - to ud af tre nominerede er fra byggebranchen.
På et trainee-forløb hos Phønix Tag Materialer får unge ledige en mulighed for at få en fod inden for på arbejdsmarkedet. Foto: Pressefoto.
På et trainee-forløb hos Phønix Tag Materialer får unge ledige en mulighed for at få en fod inden for på arbejdsmarkedet. Foto: Pressefoto.

Virksomheder, der tager ansvar, fortjener anerkendelse. Det er tanken bag DI Prisen, som landets største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation står bag. I år er to ud af tre nominerede virksomheder fra byggebranchen og repræsenteret med NCC og Phønix Tag Materialer.

Hvert år overrækkes DI Prisen til en medlemsvirksomhed, der har gjort en særlig indsats inden for et udvalgt tema, der er aktuelt for erhvervslivet og samfundet.

Temaet: Lige muligheder for alle

Prisen gives i år til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at skabe lige muligheder på arbejdspladsen. Det kan f.eks. være lige muligheder mellem etnicitet, race, alder, anciennitet, faglighed, køn eller handicap.

NCC er nomineret for deres virksomhedsskole, som indsluser unge på kanten af arbejdsmarkedet og får dem i beskæftigelse. På virksomhedsskolen kombineres undervisning med praktisk arbejde.

Phønix Tag Materialer nomineres for deres trainee-forløb, hvor udsatte unge på kanten af arbejdsmarkedet får mulighed for at uddanne sig som tagdækker.

Hjælper både branche den enkelte

Hos Phønix er der stor tilfredshed med den anerkendelse, der ligger i at være nomineret.

– For os har det været en mulighed for at hjælpe vores kunder og holde økosystemet i branchen i gang. Samtidig har det givet branchen en mulighed for at tage et socialt ansvar, siger Kenneth Vraa, salgs- og marketingdirektør.

Tagdækkerbranchen mangler arbejdskraft, og virksomheden iværksatte i 2019 programmet Tagdækker Trainee – et opkvalificeringsforløb for ledige uden for arbejdsmarkedet.

Gennem en kombination af 12 ugers undervisning og praktik hos en tagdækkervirksomhed, kommer trainees tættere på arbejdsmarkedet og en hverdag, hvor de får noget at stå op til hver dag, og gode kolleger.

Indtil nu har trainee-programmet sendt 60 ledige i job eller uddannelse. Det svarer til 80% af det samlede antal deltagere.

Den tredje nominerede til prisen er Mountain Top, der fremstiller lad-udstyr til pick-up vogne.

DI Prisen 2021 overrækkes på DI Topmødet tirsdag den 28. september.

Relateret indhold