Ugens projekt: Ikano Bolig opfører rækkehuse i Greve

I Tværhøjgård i det nordvestlige Greve har HHM A/S netop taget første spadestik til de første af i alt 230 rækkehuse.
Der skal opføres 230 rækkehuse i Greve i de kommende år med svensk islæt. Illustration: HHM A/S.
Der skal opføres 230 rækkehuse i Greve i de kommende år med svensk islæt. Illustration: HHM A/S.

Om projektet

  • Start/slut: Juni 2019/december 2022
  • Areal: 25.000 kvm
  • Budget: 230 millioner kroner
  • Bygherre: Ikano Bolig A/S
  • Arkitekt, ingeniør og totalentreprenør: HHM A/S

Det summer af byggeaktivitet i hele Storkøbenhavn og Greve er ingen undtagelse.

Her har bygherren Ikano Bolig A/S, der udspringer af Ikea og ejes af familien Kamprad, taget første spadestik på 230 boliger i form af rækkehuse, som forventes udført i 7 etaper med løbende aflevering i år og de kommende år.

Husene opføres i et og to plan med boligstørrelser fra 90 til125 kvadratmeter. Hele bebyggelsen udføres i røde tegl på både tag og facade, men der anvendes forskellige sten for at skabe variation i bebyggelsen. Til alle boligerne opføres skur samt carport i stålkonstruktion. Et af nøgleordene for bebyggelsen er fællesskabet, hvilket kommer til udtryk både i de fælles udearealer og et bydelshus til området.

Gæt et møbel

At Ikano Bolig er en del af Ikea-familien kommer især til udtryk i boligindretningen. Her er der tænkt “kubiksmart”, hvor alle overflader indtænkes med henblik på optimal indretning af boligen – blandt andet via indbyggede køkkenskabe. Ikea leverer selvfølgelig inventaret.

HHM A/S udfører byggearbejdet som totalentreprenør og får med dette byggeri alle deres kompetencer i spil. De står således både for projekteringen af boligerne og udfører en stor del af byggearbejdet med egne folk.

Byggefakta A/S leverer hver uge “Ugens Projekt” til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, dvs. stort set alle byggeprojekter i Danmark større end opførelse af enfamilies boliger.

Byggefakta overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Relateret indhold