Nyheder fra flere brands med på messen

Dantherm råder i dag over fire forskellige brands, og koncernen præsenterer på VVS'19 et udsnit af løsninger fra alle brands.
Tom Bendixen glæder sig til at præsentere Dantherms nye ventilationsanlæg med entalpiveksler for besøgende på VVS'19. Pressefoto.
Tom Bendixen glæder sig til at præsentere Dantherms nye ventilationsanlæg med entalpiveksler for besøgende på VVS'19. Pressefoto.

Dantherm blev i 2016 opkøbt af den svenske kapitalfond Procuritas. Med opkøbet blev der straks sat skub i udviklingen af virksomheden med køb af Calorex, en førende britisk producent af varmepumper og affugtere til swimmingpools, kommercielle varmepumper med varmegenvinding, kommercielle affugtere, mobile air conditioners og affugtere til byggetørring.

Året efter fulgte købet af italienske Master Climate Solutions Group, der er specialiseret i mobilt udstyr til opvarmning, affugtning, køling og ventilation til professionelt brug.

September samme år fulgte købet af den tyske virksomhed Aerial GmbH, der producerer mobile affugtere, adsorptionsaffugtere, vasketøjstørrere, isoleringstørrere og luftrensere til såvel professionelle som private.

– At vi nu har fire stærke brands under samme tag, kommer til at gavne såvel eksisterende som nye kunder, fordi vi kan udnytte de markeds- og produktmæssige styrker for hvert brand til at udbyde en bredere palette af indeklimaløsninger, der dækker ethvert behov, siger Tom Bendixen, VP Sales hos Dantherm A/S i en pressemeddelese.

Dantherms nye HCV 400 ventilationsanlæg med entalpiveksler har en række helt unikke fordele i forhold til almindelige modstrømsvekslere. Ved at overføre luftfugtigheden fra udsugningsluften til indblæsningsluften modvirker entalpiveksleren nemlig udtørring af indeklimaet om vinteren. Og om sommeren affugter den indblæsningsluften. Derved opretholdes en optimal luftfugtighed (40-60 procent) i boligen året rundt, således at udtørring og fugtangreb undgås.

– Desuden genvinder entalpiveksleren såvel varme som fugt så effektivt, at det vil kunne ses på varmeregningen. Anlægget er udviklet til private boliger, og med indbygget styring og en bredde på kun 54 cm er det meget let at montere direkte i et skabsmodul på 60 x 60 cm. Kanaltilslutninger kan elektronisk skiftes fra venstre til højre setup, blot ved tryk på en knap. Ét og samme anlæg kan dermed dække alle installationsbehov, fortæller Tom Bendixen.

Relateret indhold