Byggestart på infrastruktur og grønne områder i NærHeden

Byudviklingsselskabet NærHeden går nu i jorden med første etape af byggemodningen af fremtidens forstad i Hedehusene.
Udsnit af landskabet omkring det kommende center for springgymnastik. Blandt de anlægsopgaver, der nu går i gang er et p-areal med regnbed (midt for) samt et stykke af det grønne loop, der møder springcentret med en bred trappe til ophold (til højre i illustrationen). Visualisering: NærHeden.
Udsnit af landskabet omkring det kommende center for springgymnastik. Blandt de anlægsopgaver, der nu går i gang er et p-areal med regnbed (midt for) samt et stykke af det grønne loop, der møder springcentret med en bred trappe til ophold (til højre i illustrationen). Visualisering: NærHeden.

Tidsplan for første etape af byggemodningen

  • Juli 2016:
  • – Påbegyndelse af jordbakke til bro på det tidligere Spæncom areal
  • – Rydning langs Industrivej
  • August 2016
  • – Fortsat tilførsel af jord til bakken
  • – Påbegyndelse af ledningsomlægninger under Sejlbjerg og Industrivej
  • – Cykelsti øst for Sejlbjerg fjernes til fordel for kommende cykelsti på hver side af Sejlbjerg
  • – Påbegyndelse af anlæg af P-areal i tilknytning til det kommende center for springgymnastik
  • Forår 2017
  • – Den første del af Loopet etableres foran springcenteret

NærHeden har nu valgt entreprenør til første etape af byggemodningen i fremtidens forstad. Det blev entreprenørfirmaet Møller & Co A/S, der har mange års erfaring med udførelse af tilsvarende opgaver, der kommer til at stå for ledningsarbejde, vejbyggeri og grønne områder.

Møller og Co’s arbejde skal klargøre området til de første boliger, en skole og Høje-Taastrup Kommunens nye center for springgymnastik, som skal tages i brug til vinter. Samtidig er det landsdækkende jordtransportørfirma HCS A/S valgt til udførelse af den store jordbakke, som skal danne brofæste for en kommende bro over jernbanen mellem Hedehusene og NærHeden.

De to entreprenører går i gang med forberedelserne til byggemodningen i disse uger.

Ti fodboldbaner

Den nye jordbakke på det ellers så flade tidligere industriareal i NærHeden kommer til at bestå af cirka 155.000 kubikmeter ren jord, som kommer fra andre anlægsarbejder.

Bakken bliver cirka seks meter høj og har et areal på cirka 60.000 kvadratmeter, som svarer til omkring 10 fodboldbaner. Til foråret bliver bakken tilsået med græs og vilde urter. Herefter skal jorden sætte sig, så bakken er helt stabil, når Høje-Taastrup Kommune i 2020 skal bygge en nye bro, som vil skabe sammenhæng mellem det eksisterende Hedehusene og den nye bydel.

I den kommende tid går Møller og Co A/S i gang med at omlægge de mange ledninger under vejene i den første etape. Vejene skal herefter lægges om og forbedres med fokus på at kunne betjene et levende bymiljø i området, hvor de første 48 rækkehuse er under udvikling med MT Højgaard bag roret.

Senere på sommeren tager entreprenøren fat på parkeringsarealet ved det kommende center for springgymnastik. Arealet kommer til at indeholde et regnbed med træer og stauder og skal desuden udsmykkes med små hvide cirkler på den sorte asfalt.

Til foråret fortsætter Møller og Co med den første etape af NærHedens grønne hovedfærdselsåre Loopet. Entreprenøren starter med det lille stykke af Loopet, som går forbi springcentret og som udover gang- og cykelsti vil blive udstyret med en stor opholdstrappe foran springcentrets indgangsområde.

Relateret indhold