Få blik for driftsbesparelser på kommende kurser

Energiforum Danmark tilbyder i efteråret tre kurser, der skal give deltagerne gode råd til at opdage fejl i driften af bygninger, også selvom man ikke er faguddannet.
På kurserne stilles der skarpt på emner som energi, drift og fejlfinding i byggeriet. Foto: Energiforum Danmark.
På kurserne stilles der skarpt på emner som energi, drift og fejlfinding i byggeriet. Foto: Energiforum Danmark.

I september, oktober og november kan man deltage i Energiforum Danmarks Akademis tre kurser om blandt andet vandbårne anlæg og EMS-systemer. For at deltage behøver man ikke at være specialist i energistyring eller varme- og ventilationsanlæg. Kurserne har til mål at gøre deltagerne opmærksomme på de tegn og symptomer, der kan vise sig, når et anlæg har brug for professionel opmærksomhed.

Sekretariatsleder i Energiforum Danmark, Dorte Nørregaard Larsen, håber, at kurserne vil hjælpe med at højne interessen for de mange oversete driftsbesparelser, der ikke nødvendigvis er synlige for den daglige bruger.

– Bygningsdrift er ikke et område med stor bevågenhed, med mindre brugerne fryser eller sveder eller på anden måde er utilfredse. Problemet er, at vi alt for ofte ikke aner, hvor galt det står til, og at energiforbruget buldrer der ud af til ingen verdens nytte. Vi håber, at vi med efterårets kurser kan hjælpe med at minimere energispildet og forbedre indeklimaet i mange bygninger, siger Dorte Nørregaard Larsen.

Oversete besparelsespotentialer

Hvor der ofte ikke er nogen tvivl, når de mere almindelige driftsfejl springer i øjnene, som for eksempel en vandhane, der drypper, eller en dør, der ikke lukker ordentligt, så fokuserer kurserne på at spotte de mere usynlige fejlkilder, som kan hente besparelser ind for en virksomhed eller lignende.

Målet med kurserne er derfor at udstyre deltagerne med tjeklister, der kan hjælpe dem med at finde de oversete besparelsespotentialer i hverdagen.

Det første kursus henvender sig til driftspersonale, der har ansvar for EMS-systemer og energioptimering og afholdes den 13. september i Glostrup og 15. september i Aarhus. Det andet kursus har fokus på driften af vandbårne anlæg og afholdes den 6. oktober i Glostrup og 10. oktober i Aarhus. Planen for det tredje kursus er endnu ikke fastlagt, men kommer til at ligge i november, og programmet offentliggøres i slutningen af august.

Kurserne kræver tilmelding og deltagere kan opnå rabat ved tilmelding til to eller flere af de tre kurser.

Tilmelding foregår via Energiforum Danmarks hjemmeside.

Relateret indhold