Kendte arkitekter kæmper om hospice i Hellerup

Det er store tegnestuer, der efter en prækvalifikation skal konkurrere om at tegne Sankt Lukas Stiftelsens nybyggeri, der har modtaget donationer på samlet 360 mio. kroner til projektet.
Parken og hjørnet af Lukashuset og voksenhospice hos Sankt Lukas. Foto: Rune Hansen.

BIG med Creo arkitekter, C.F. Møller med Effekt, Dorte Mandrup med Nord Architects og Marianne Levinsen Landskab samt Lundgaard & Tranberg Arkitekter med Vega Landskab er navnene på de arkitektteams, der efter en prækvalifikation skal konkurrere om at tegne Sankt Lukas Stiftelsens nybyggeri i Hellerup.

Læs også

Bakket skole er Årets skolebyggeri 2024

– Jeg glæder mig meget på vores patienters, pårørendes, medarbejderes og frivilliges vegne over, at det er så stærke arkitektteams, der skal konkurrere om at tegne og designe vores nye bygninger og udearealer, siger adm. direktør hos Sankt Lukas Stiftelsen, Henrik Nedergaard.

Adm. direktør Henrik Nedergaard, Sankt Lukas Stiftelsen. Foto: Lasse Bak Mejlvang.

– Når man er indlagt hos os eller kommer i vores daghospice, mærker og oplever man arkitekturen hele tiden, og derfor ser vi i den grad frem til at se arkitekternes bud på, hvordan rammerne for fremtidens smertelindring skal se ud hos os, tilføjer han.

Store donationer

Donationer fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 260 mio. kroner og selskabet Sorana på 100 mio. kroner gør det muligt at opføre palliationscentret, som kommer til at rumme et børne- og ungehospice, et voksenhospice, et udvidet udgående hospiceteam, som behandler patienter i eget hjem, og Danmarks første daghospice.

I 1992 etablerede Sankt Lukas Stiftelsen Danmarks første hospice for voksne, i 1997 det første udgående hospiceteam og i 2015 det første børne- og ungehospice i Danmark, Lukashuset. Foto: Sankt Lukas Stiftelsen.

Desuden bidrager Sankt Lukas Stiftelsen også selv til finansieringen af opførelsen af palliationscentret.

Læs også

3 kommuner hylder 5 projekter på Arkitekturens Dag

Når centret tages i brug, vil det øge antallet af årlige patientforløb, så Sankt Lukas Stiftelsen i 2030 forventeligt vil tage sig af ca. 2100 patienter om året mod ca. 600 patienter om året i dag.

Vinderen af projektkonkurrencen udpeges af en jury og bliver offentliggjort i starten af 2025.

Relateret indhold