Ældre bygninger bliver børnevenlig tumleplads

Efter en ordentlig overhaling skal to ældre bygninger i Hvidovre danne ramme om hverdagen for 180 vuggestue- og børnehavebørn samt 40 medarbejdere.
Fredag 22. januar var der rejsegilde på Bytoften. Foto: Skou  Gruppen.
Fredag 22. januar var der rejsegilde på Bytoften. Foto: Skou Gruppen.

To af de ældste bygninger i Hvidovre Kommune er under modernisering, så de kan tjene som et tidssvarende rum for børn og voksne.

Skou Gruppen er hovedentreprenør og har siden sommeren 2020 været i gang med den omfattende renovering af de to huse, der efter renoveringen skal danne ramme om hverdagen for 180 vuggestue- og børnehavebørn samt 40 medarbejdere.

Tegnestuen Vandkunsten og Wissenberg er rådgivende ingeniører på projektet, der omfatter nyt tag og nye rammer for mange mulige anvendelser.

– Det er altid spændende, hvad der dukker op, når man renoverer gamle bygninger. Og i dette tilfælde viste det sig, at tagkonstruktionen på den ældste bygning måtte skiftes helt ud. Nu markerer rejsegilde, at tagkonstruktionen snart er færdig og forhåbentlig kan klare de næste 100 år, siger direktør i Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann og tilføjer:

– Det er en fornøjelse, at ældre bygninger får nyt liv, og jeg er overbevist om, at det bliver et meget spændende byggeri, der kommer til at stå her. Der er taget højde for brugernes behov, men det er også nogle fremtidssikrede løsninger, så bygningen har mange anvendelsesmuligheder i mange år frem.

I alt 1700 kvadratmeter er omfattet af renoveringsprojektet, der betyder, at de to gamle bygninger bindes sammen af en mindre forbindelsesbygning.

Efter planen skal projektet være færdigt inden udgangen af 2021.

Relateret indhold