Ny retning sikrer endnu et rekordresultat

For tredje år i træk slår cleantech-virksomheden Brunata sin egen rekord resultatmæssigt. Driftsresultatet er vokset med 41 % i forhold til forrige år.
Kristian Voldby Olsen og Jesper Holm Kristoffersen fra Brunata. Begge i lysblå skjorte og mørkere blå jakke
Kristian Voldby Olsen, CEO i Brunata International (tv.) og CEO i Brunata a/s, Jesper Holm Kristoffersen, er meget tilfredse med endnu et rekordresultat.

For få år siden bestod Brunatas primære forretning i salg af varmemålere, som blev aflæst manuelt samt af fordelingsregnskaber. I dag hjælper virksomheden bygningsejere og -lejere med at forfølge den grønne agenda, mindske energiforbrug og forebygge bygningsskader ved hjælp af en række digitale og IoT baserede services.

Det strategisk sporskifte og en transformationsproces, hvor ydelserne til kunderne såvel som organisationen har forandret sig meget, kan aflæses direkte på virksomhedens bundlinje, hvor Brunata A/S for tredje år i træk har leveret et rekordresultat.

Omsætningen blev i 2023 på 350,8 mio. kr. mod 322,3 mio. kr. året før svarende til en vækst på 9 %. Driftsresultatet blev på 73,7 mio. kr. mod 52,3 mio. kr. i 2022, hvilket er en fremgang på 40,9 %. De seneste tre år er driftsresultatet fordoblet.

Læs også

Værdibyg får 10 mio. kr.: Vil styrke hele branchen

Med til billedet hører, at resultatet er opnået i et år med en hård opbremsning i Brunatas salg til markedet for nybyggeri. Det absolut tilfredsstillende årsresultat for 2023 kommer derfor primært på grund af stor vækst i serviceforretningen.

– Det er et meget tilfredsstillende resultat, især fordi det er sket under en stor transformationsproces. Det er imponerende, hvordan alle medarbejderne har samarbejdet på tværs af faggrænser undervejs. Kollegaer med mange års anciennitet har sammen med nye talenter vist en fantastisk omstillingsevne og vilje til at mikse erfaring og kompetencer, siger Jesper Kristoffersen, CEO i Brunata A/S.

Er blevet rollemodel

Brunata, der tidligere var dansk og familieejet, blev i juni 2018 købt af den tyske og også familieejede Minol-Zenner-koncern for 575 mio. kr. Koncernen har i dag 4.200 ansatte over hele verden og lokale partnere i mere end 100 lande.

Læs også

Byggeriets parter hilser de strammere CO2-krav velkommen

Brunatas nye services og den nye organisation i Danmark er med de gode resultater blevet en rollemodel for de øvrige forretninger i Europa.

– Vores nye servicepalette er nu stort set på plads og den bagvedliggende organisation har med resultatet vist den kan levere i dag og fremtiden. Det kommende år bliver derfor et spørgsmål om, at vi også får tempo på den internationale udrulning, siger CEO i Brunata International, Kristian Voldby Olsen.

Relateret indhold