Snart tændes lyset i PH Park

UGENS PROJEKT: Ejendomsudvikleren Svanen Gruppen er lige på trapperne med et nyt stort boligprojekt i Hørsholm - entreprenøren står klar, så når byggetilladelsen er i hus, går arbejdet i gang.
Nedlæggelsen af Hørsholm Sygehus gav plads til PH Park, et nyt boligområde midt i byen. Visualiseringer: Arkitektfirmaet Vallentin og Haugland A/S.
Nedlæggelsen af Hørsholm Sygehus gav plads til PH Park, et nyt boligområde midt i byen. Visualiseringer: Arkitektfirmaet Vallentin og Haugland A/S.

PH Park

 • Adresse: Usserød Kongevej, 2970 Hørsholm.
 • Bygningsart: Nybyggeri.
 • Areal: 9.200 m2.
 • Bygherre: Svanen Gruppen A/S.
 • Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S.
 • Arkitekt: Arkitektfirmaet Vallentin og Haugland A/S.
 • Ingeniør: Akademiingeniør Svend Poulsen A/S.
 • Stadie: Licitationsresultat.
 • Start: April 2022.
 • Slut: December 2023.
 • Budget: Ikke oplyst.
 • Kilde: Byggefakta.

Byggeprojektet opføres på det ene af fire byggefelter i PH Park på sygehudgrunden i Hørsholm midtby. Det består af 70 nybyggede boliger. Der opføres både etagebyggeri i op til 6 etager og rækkehuse med både store og lidt mindre boliger, så der er til ethvert behov.

Visionen for projektet trækker på bofællesskabs-tanken. Derfor bliver der også opført et fælleshus med køkken og fællesrum.

Den overordnede plan for bebyggelsen er udarbejdet i tæt samarbejde med Hørsholm Kommune, som også står for etablering af et parklandskab omkring bebyggelsen.

Centralisering af hospitaler giver plads til boliger

Det kan være svært at skaffe byggegrunde tæt på centrum af mange kommuner i hovedstadsområdet. Men PH Park fik en håndsrækning. fra sygehusreformen tilbage i 00’erne.

Moderniseringen af sygehussektoren medførte en centralisering af funktioner, som mange steder i landet medført lukninger af de mindre sygehuse. Det har til gengæld givet mulighed for udvikling af nye spændende boligprojekter.

Et af de sygehuse, der måtte lade livet, var Hørsholm Sygehus.

Det blev startskuddet til udviklingen af et nyt boligområde. Hørsholm Kommune købte arealet og igangsatte udviklingen af PH Park, opkaldt efter bysbarnet Poul Henningsen.

Svanen Gruppen var den første til at investere i området, og har således været med fra den tidlige fase af udviklingen.

Grønt og bilfrit

En væsentlig del af det kommende byggeri kommer til at ligge under terræn. Bortset fra et par parkeringspladser til gæsteparkering, bliver bilerne sendt under jorden.

Boliger og fælleshus udgør ca. 6.000 kvm., mens der samlet opføres 3.200 kvm. kælder til parkering og depotrum m.v.

Resten af grunden er helliget de rekreative arealer. Svanen Gruppen står for anlægget af gårdrummet inden for byggefeltet, mens kommunen står for anlægget af et stort parklandskab med regnvandsbassin mellem byggefelterne.

Entreprenøren allerede i området

Det bliver Dansk Boligbyg, der skal stå for udførelsen af byggeriet i totalentreprise. Med på teamet har de Arkitektfirmaet Vallentin og Haugland A/S og Akademiingeniør Svend Poulsen A/S.

Entreprenøren er allerede i fuld gang på de øvrige byggefelter i PH Park, så når byggetilladelsen er givet, rykker gravemaskinerne ind. Boligerne forventes klar til indflytning ved årsskiftet 2023/2024.

Ugens projekt: Hver uge omtaler Dagens Byggeri et projekt, der er undervejs. Det sker i samarbejde med Byggefakta, den førende leverandør af markedsdata til den danske bygge- og anlægsbranche. Ugens Projekt har især fokus på de små og mellemstore projekter, der ofte gør en stor forskel i lokalområdet.

Relateret indhold