Byudvikler står på spring for at shine Albertslund centrum op

Den erfarne byudvikler Citycon vil binde et stort antal boliger sammen med det kulturelle centrum i Albertslund bymidte. Kommunen har godkendt masterplanen, der skal udvikle og revitalisere området.
Målet med masterplanen for Albertslund Centrum er at skabe en bedre forbindelse mellem bymidtens mange kulturelle muligheder, de grønne områder og kommunens mange igangværende bolig- og byudviklingsprojekter. Visualisering: Urban Power
Målet med masterplanen for Albertslund Centrum er at skabe en bedre forbindelse mellem bymidtens mange kulturelle muligheder, de grønne områder og kommunens mange igangværende bolig- og byudviklingsprojekter. Visualisering: Urban Power

Flere af Albertslunds store boligområder gennemgår i disse år en transformation fra nedslidt og trætte til moderne og up-to-date. Eksempelvis er Vridsløselille Andelsboligforening og Bo-Vest ved at nå i land med renovering af 527 gårdhavehuse i Albertslund Syd. Også 303 boliger i boligområdet Blokland skal have med grovfilen.

Et af de længe ventede projekter i kommunen er Vridsløselille Statsfængsel, der skal omdannes til en levende, grøn og attraktiv bydel med 1.400-1.600 nye boliger i varierende størrelse.

Nu skal der så også bygges et stort antal nye boliger i Albertslund Centrum, hvor der ifølge en netop godkendt masterplan skal skabes et levende og dynamisk centrum med boliger, arbejdspladser og kulturaktiviteter med spillestedet Forbrændingen, Musikteatret og biblioteket i centrum.

Bag masterplanen står Citycon, der ejer og udvikler moderne bycentre i både Norden og Baltikum.

– Albertslund gennemgår mange forandringer i disse år. Det skaber et behov for at udvikle og revitalisere Albertslund Centrum, så det fortsat er et moderne og fælles centrum for alle i kommunen. Den fremtidige ombygning giver mulighed for moderne butiksarealer og stærkere forbindelser til de omkringliggende områder, siger Jacob Bannor, Commercial Manager i Citycon.

En stærk identitet

Albertslund Centrum, der blev bygget som et af Danmarks første butikscentre i 1965, har i dag et stærkt lokalmiljø med mange lokale butiksindehavere og et rigt kulturmiljø. Der er 60 butikker, mange restauranter og en bred vifte af serviceydelser. Centret er vokset betydeligt i de seneste år og har nu ca. fem millioner årligt besøgende.

Citycon overtog centret i 2012 og har med masterplanen et mål om at skabe en bedre forbindelse mellem bymidtens mange kulturelle muligheder, de grønne områder og de mange nye bolig- og byudviklingsprojekter i kommunen. Ud over det tidligere fængselsområde i Vridsløselille er der også godt gang i byomdannelsesprojektet i Coop Byen og Hersted Industripark.

– Albertslund Centrum har en stærk identitet og historie, og det er glædeligt, at den værdifulde og frugtbare dialog, vi har haft med kommunen i flere år, nu har resulteret i en forankret og vedtaget masterplan, udtaler Head of Property Development Nordic, Veronica Palmgren fra Citycon, der forventer, at en mere detaljeret plan er klar i 2024.

Relateret indhold