BIG skal tegne nyt Aarhus-projekt

Det bliver Anpartsselskabet Bassin 7, der skal opføre Aarhus' nye hotel- og konferencecenter med plads til mere end 2.000 konferencegæster. Bag selskabet står Anders Holch Povlsen og Rune Kilden.
Det bliver BIG, der skal tegne det nye storprojekt på havenen i Aarhus. Illustration: BIG.
Det bliver BIG, der skal tegne det nye storprojekt på havenen i Aarhus. Illustration: BIG.

Aarhus Byråd har netop godkendt et salg af den sidste del af Bassin 7, hvor byens nye hotel- og konferencecenter skal opføres. Det bliver Anpartsselskabet Bassin 7, der ejes af Anders Holch Povlsen og Rune Kilden, som skal opføre hotel- og konferencecentret med Scandic som hoteloperatør. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Hotel- og konferencecentret, der er tegnet af BIG, udformes som et spiralforløb – en karré, der snor sig om sig selv og inviterer besøgende op på toppen af hotellet til en unik udsigt ud over havnen og midtbyen. Her ligger hotellets offentligt tilgængelige gårdhave. Derudover får hotellet en konferencesal med plads til mere end .2000 gæster til konferencer, koncerter, events og meget andet.

26.000 etagemeter

Anpartsselskabet Bassin 7 køber ligeledes byggefelterne ved siden af det kommende hotel- og konferencecenter. Her opføres to boligkarréer og et boligtårn tegnet af arkitekter fra SLETH og BIG. Boligerne bliver dog ikke kun private boliger. 80 boliger, svarende til 7.000 af de 26.000 etagemeter er reserveret til almene boliger, som Anpartsselskabet Bassin 7 skal realisere i samarbejde med Aarhus Kommune og en endnu unavngiven boligforening.

De forskellige boligtypologier og det byliv, som projektet åbner op for, skal bidrage til den mangfoldighed, Aarhus Kommune ønsker på Aarhus Ø.

– Det nye hotel giver noget tilbage til byen i form af sin unikke arkitektur, der inviterer offentligheden indenfor. Det inspirerende gadeforløb er med til at gøre kajområdet attraktivt og skaber byliv for både aarhusianere, gæster og turister. Det understøtter vores overordnede vision for Aarhus Ø som en attraktiv bydel med fokus på mangfoldighed og bylivsaktiviteter, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

En gevinst for byen

Med det nye hotel på Aarhus Ø runder Aarhus et godt stykke over 3.000 værelser i byen, og ifølge Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, kan de mange nye overnatningsmuligheder blive en gevinst for Aarhus.

– Vi har en ambition om at opnå to millioner overnatninger årligt inden 2025, og det nye hotel bliver en af vækstdriverne for at nå dertil. Et ikonbyggeri som et nyt hotel- og konferencecenter kan blive endnu en tiltrækningsfaktor for Aarhus. Det kan være med til at sælge byen og tilføre endnu flere besøgende til både Aarhus Ø og resten af Aarhus, så jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger Peer H. Kristensen.

To bud

I forbindelse med udbuddet har Aarhus Kommune modtaget to forskellige bud på et nyt hotel- og konferencecenter på Aarhus Ø, og der har været gennemført en forhandlingsproces med begge tilbudsgivere. Med valget af Anpartsselskabet Bassin 7 er der blandt andet lagt vægt på, at projektet understøtter ønsket om udviklingen af Bassin 7 som en attraktiv destination for ikke kun områdets beboere og virksomheder, men for hele Aarhus og for gæster og turister. Det gør projektet ved at åbne op for offentligheden og skabe byliv i området gennem en unik fysisk ramme om en besøgsdestination for urbant liv.

Stor begejstring

Det nye hotel skaber begejstring hos borgmester Jacob Bundsgaard.

– Et nyt hotel- og konferencecenter imødekommer den enorme vækst, vi oplever i Aarhus i disse år. Vi skal ikke kun skabe plads og oplevelser til nye indbyggere, men også til de mange besøgende, der i stigende grad vender blikket mod vores by. Sammen med de private og almene boliger færdiggør hotel- og konferencecentret Bassin 7 som et projekt med stærk funktionalitet, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune.

Det andet bud i konkurrencen stod den norske rigmand Petter A. Stordalen for med et projekt, der var udarbejdet sammen med Schmidt Hammer Lassen.

Hotel- konferencecentret, der ses til venstre i billedet, samt de to nye boligkarréer ved siden af skal færdiggøre bebyggelsen af Bassin 7 i Aarhus. Illustration: BIG og Sleth.
Hotel- konferencecentret, der ses til venstre i billedet, samt de to nye boligkarréer ved siden af skal færdiggøre bebyggelsen af Bassin 7 i Aarhus. Illustration: BIG og Sleth.
Illustration: BIG.
Illustration: BIG.
Illustration: BIG.
Illustration: BIG.
Illustration: Sleth Arkitekter.
Illustration: Sleth Arkitekter.
Illustration: Sleth Arkitekter.
Illustration: Sleth Arkitekter.

Relateret indhold