300 nye boliger opføres på Tulip-grunden i Brabrand

300 nye boliger til en værdi af cirka 700 millioner kroner bygges over den kommende tid i Aarhus-forstaden Brabrand.
Den officielle grundstensnedlæggelse for Tulip-grunden blev foretaget med taler fra Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (til højre), Nikolaj Stampe (til venstre) fra PKA og Asger Enggaard fra A. Enggaard A/S. Pressefoto.
Den officielle grundstensnedlæggelse for Tulip-grunden blev foretaget med taler fra Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (til højre), Nikolaj Stampe (til venstre) fra PKA og Asger Enggaard fra A. Enggaard A/S. Pressefoto.

Byggeriet

  • Bygherre: A. Enggaard A/S, PKA og Lejerbo
  • Arkitekt og landskabsarkitekt: Årstiderne Arkitekter
  • Ingeniør: Niras og LB-Consult
  • Landinspektør: Landinspektørfirmaet Bøgh & Krabbe

Tulip-slagteriet i Brabrand lukkede ned for produktionen i 2008, og siden har der ikke været aktivitet på grunden, mens bygningerne har stået nedslidte og faldefærdige. Men nu skal området forvandles til et moderne boligområde med 300 nye boliger herunder 30 almene familieboliger og 36 almene ungdomsboliger, som boligforeningen Lejerbo Aarhus skal stå for. Det nye boligområde har en samlet værdi på cirka 700 millioner kroner.

6. december blev den officielle grundstensnedlæggelse til boligområdet foretaget, hvor der frem til slutningen af august 2020 vil blive opført både rækkehuse, dobbelthuse, etagehuse og grønne områder. Det glæder man sig over hos entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S, der står bag det nye boligområde med pensionsselskabet PKA.

– Området i Brabrand går i øjeblikket igennem en forvandling fra råt industrikvarter til et moderne boligområde med mange attraktive muligheder omkring sig som eksempelvis Aarhus Ådal og Brabrand by. Det kommer både unge og børnefamilier til at få stor glæde af, mens vi samtidig har reserveret en række af boligerne til almene boliger, som Lejerbo køber. Således integrerer projektet også almene boligselskaber i byudviklingen og bidrager til en bred beboersammensætning, siger Dan Pilgaard Nielsen, ingeniør ved A. Enggaard, der skal stå for entreprisen af projektet.

Mangfoldigt byområde

PKA er glade for det produktive samarbejdet med A. Enggaard og ser frem til at skabe et helt nyt boligområde i Aarhus.

– Vi ser frem til at skabe et nyt byområde i Brabrand, der understøtter den positive udvikling i Aarhus. Sammen med A. Enggaard har vi fokus på at bygge forskellige boligformer og skabe spændende grønne områder på den gamle Tulip-grund, og det vil skabe et mangfoldigt byområde, som både kommende beboere og aarhusianere generelt vil få glæde af, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Foruden Tulip-grunden samarbejder de to parter også om yderligere 1.800 boliger i Aarhus; i Ceresbyen, på Skejbyvej og ved Godsbanen.

Relateret indhold