Valgt blandt 16 kandidater: Kristine Leth Juul skal lede Arkitektskolen Aarhus

1. august tiltræder Kristine Leth Juul som ny rektor på Arkitektskolen Aarhus. Hun kommer fra en stilling som prorektor og har bl.a. 13 års erfaring fra Møller & Grønborg.
Kristine Juul Leth står med armene over kors i en cykelkælder. Hun smiler
- Arkitektskolen Aarhus uddanner i dag nogle af Europas dygtigste arkitekter, som med deres faglighed skal hjælpe med at løse nogle af verdens mest presserende udfordringer, herunder den grønne omstilling, siger skolens nye rektor, Kristine Leth Juul. Foto: Arkitektskolen Aarhus

Tilbage i december informerede rektor Torben Nielsen Arkitektskolen Aarhus om, at han efter 14 år på posten ikke ønskede at genansøge stillingen. Det var der i stedet 16 andre kvalificerede ansøgere fra både ind- og udland, der ville, og nu har bestyrelsen for arkitektskolen ansat 51-årige Kristine Leth Juul som ny rektor med start den 1. august 2024.

Kristine Leth Juul blev i 2017 ansat som prorektor på Arkitektskolen Aarhus, og inden da var hun 13 år hos tegnestuen Møller & Grønborg, hvor hun både var direktør og partner i en længere årrække.

I 2022 færdiggjorde Kristine Leth Juul en masteruddannelse i ledelsesudvikling fra Copenhagen Business School, og hun har sideløbende med sin tid på Arkitektskolen Aarhus varetaget bestyrelsesposter i henholdsvis Realdania og Akademisk Arkitektforening.

Master i ledelsesudvikling

Bestyrelsesformand Carsten With Thygesen siger:

– Kristine Leth Juul har en profil, der både rummer konkret ledelseserfaring fra en tegnestue, syv succesfulde år som prorektor og en masteruddannelse i ledelsesudvikling. I bestyrelsen er vi sikre på, at hun med sine personlige, ledelsesmæssige og faglige kompetencer vil være med til at fastholde og udbygge skolens position som en af de allerbedste arkitektskoler i Europa og samtidig videreudvikle de mange igangværende initiativer, der skal åbne skolen mod omverdenen og bygge broer til arkitektbranchen og erhvervslivet.

Læs også

Sælger Arkitektskolens bygning på Nørreport i Aarhus

 Han tilføjer:

– Med Kristine Leth Juul mener vi, at vi har fundet den rektor, der er i stand til både at tage Arkitektskolen Aarhus til en endnu stærkere position i den danske og internationale arkitekturverden og samtidig tage vare på det eksisterende.

Kan indtage en betydende rolle

Kristine Leth Juul, der selv blev uddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 2001, siger:

– Arkitektskolen Aarhus er en dynamisk uddannelses- og forskningsinstitution, som står på et særdeles solidt fundament og med en stærk samarbejdskultur. Jeg er sikker på, at vi i endnu højere grad kan indtage en betydende rolle som aktiv samfundsaktør og bidrage med kompetencer og viden til at skabe gode livsmiljøer, steder og rum, som styrker fremtidens bæredygtige samfund.

Relateret indhold