Sidste chance for indstillinger til Årets Arne 2020

Uddelingen af arkitekturprisen Årets Arne 2020 nærmer sig. Torsdag 31. oktober er sidste mulighed for at indstille kandidater, som bør hædres for fremragende nyopført arkitektur i hovedstadsområdet.
Årets Arne uddeles af Arkitektforeningen København og offentliggøres ved foreningens nytårskur i januar. Foto: Arkitektforeningen København.
Årets Arne uddeles af Arkitektforeningen København og offentliggøres ved foreningens nytårskur i januar. Foto: Arkitektforeningen København.

Arkitektprisen Årets Arne er siden stiftelsen i 2011 blevet givet for fremragende nyopført arkitektur i hovedstadsområdet. I år bliver ingen undtagelse, når Arkitektforeningen København ved foreningens nytårskur i januar måned offentliggør vinderen. I år er prisen blevet relanceret for at imødekomme den stigende interesse og opmærksomhed, som prisens nominerede og vindere har fået de seneste år. Det oplyser Arkitektforeningen i en pressemeddelelse.

– Processen er gjort mere gennemsigtig og inkluderende for at øge debat om arkitekturens kvalitet. Vi håber på en prisuddeling, der kan være med til at slå en retning an for, hvad vi lige nu opfatter som god arkitektur i København og omegn, siger arkitekt MAA og medlem af lokalledelse København Morten Birk Jørgensen.

Tidligere vindere omfatter store såvel som små projekter fra både større og mindre tegnestuer. Således blev Tietgenkollegiet i Ørestad af Lundgaard & Tranberg Arkitekter blandt andet præmieret i 2011, mens den lille tegnestue Leth og Gori sidste år løb med prisen for om- og tilbygningen Elefanthuset i De Gamles By på Nørrebro.

Senest ved oktober måneds udløb skal nominerede være indstillet via www.aaretsarne.dk. 31. oktober er ogsp sidste mulighed for at indstille projekter til initiativprisen Lille Arne, der gives til realiserede og ikke-realiserede projekter og nytænkende ideer, som har skabt debat eller gjort en forskel for faget lokalt.

I november stemmer medlemmer af Arkitektforeningen København om, hvilke af de indstillede projekter der skal nomineres til årets uddeling.

Relateret indhold