Se de seks nominerede til Årets Arne

De 32 indstillede projekter er skåret ned til 6. Den endelige vinder udpeges sidst i januar.
Karen Blixens Plads af COBE er blandt de seks nominerede. Fotograf: Rasmus Hjortshøj, Coast.
Karen Blixens Plads af COBE er blandt de seks nominerede. Fotograf: Rasmus Hjortshøj, Coast.

De seks nominerede

  • – Karen Blixens Plads
  • – Cityringens stationer
  • – Holbergskolens Næste Skur
  • – Skt. Kjelds Plads Klimakvarter
  • – Havebyen Mozart 74
  • – Venligbolig Plus

I alt 32 værker blev indstillet ved åben afstemning til Årets Arne 2020. Nu har Arkitektforeningen Københavns medlemmer udvalgt seks, der stadig er med i opløbet om den prestigefyldte arkitekturpris.

Resultatet af afstemningen har vist, at værkernes størrelse ikke er afgørende for vurderingen af deres arkitektoniske kvalitet – samt at arkitekturdisciplinen betragtes bredt af arkitekter. De nominerede værker spænder nemlig bredt.

– De nominerede værker er udtryk for, hvad arkitekter prioriterer, når der spørges til arkitektonisk kvalitet. I konkurrencesituationer vurderes arkitektur på mange parametre og kun delvist på arkitektonisk kvalitet. I anmeldelser, fagbøger og endda på skolerne bygger vurderingen på bare én eller ganske få fagfolks vurdering. Afstemningen her er derfor et sjældent kollektivt udsagn om, hvad faget ifølge arkitekter MAA bør stræbe efter, siger arkitekt MAA og medlem af lokalledelsen i Arkitektforeningen København Morten Birk Jørgensen.

Jury udpeger vinder

Kriterierne for at deltage er, at de nominerede skal være opført indenfor det seneste år i hovedstadsområdet.

Det var oprindeligt hensigten at finde fem nominerede værker, men en stemmelighed har øget tallet til de nu seks nominerede.

Afstemningens formål er at indsnævre feltet af kandidater, men ikke at udpege prisens vinder. Det skyldes en holdning om, at arkitektur ikke bør vurderes alene ud fra billeder og tekst, men at den også skal sanses direkte. Derfor skal prisens jury nu først på besøg til alle de nominerede værker.

Vinderen kåres endeligt ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur den 31. januar.

Se mere på Arkitekforeningens hjemmeside.

Relateret indhold