Mette Kynne Frandsen stopper som direktør i Henning Larsen

Efter 21 år som direktør for den internationalt anerkendte arkitektvirksomhed stopper Mette Kynne Frandsen i august. Jacob Kurek overtager posten.
Mette Kynne Frandsen med kort brunt hår, sorte briller og grøn skjorte.
Mette Kynne Frandsen overdrager direktørposten til Jacob Kurek d. 1. september. Foto: Rasmus Hjortshøj.

I 2003 overtog Mette Kynne Fransen direktørposten i Henning Larsen, og siden er der sket meget.

Med 80 ansatte, et kontor i København og en håndfuld projekter i udlandet satte Mette Kynne Frandsen gang i en internationaliseringsrejse, der har resulteret i, at virksomheden i dag har projekter spredt over seks kontinenter, kontorer fordelt over Danmark, Færøerne, Norge, Sverige, Tyskland, USA, Singapore, Hong Kong og Australien samt mere end 650 ansatte fra over 40 nationaliteter.

– Henning Larsen så selv muligheder før andre og havde skabt en nysgerrig og stærk faglig kultur. Det var et stort internationalt potentiale, og vi var ivrige efter at sætte vores kultur og arkitektur i spil uden for Danmark, siger Mette Kynne Frandsen.

Læs også

Byggeriet er tilbage på sporet: 2024 kan blive rekordår  

Hun tilføjer:

– Jeg er utrolig stolt over, at vi i dag kan se tilbage på en spændende rejse, hvor vi ikke kun har vækstet forretningen og gjort virksomheden til en global spiller, men også bragt dansk arkitektur og markante signaturprojekter ud til hele verden.

Opkøb styrkede fælles globale position

I 2020 blev Henning Larsen købt af Rambøll og derved en del af rådgiverkoncernen under eget brand.

Opkøbet var et strategisk skridt med en fælles ambition om at etablere en global arkitektforretningsenhed og samtidig styrke tværfagligt samarbejde for at kombinere dyb viden med design og udvikle konkrete løsninger på de udfordringer, som præger det byggede miljø – og byer og samfund generelt.

Mette Kynne Frandsen og Jacob Kurek har gennem mange år haft et tæt samarbejde – senest i en to-mandsdirektion det sidste år. Foto: Rasmus Hjortshøj.

– Fremtidens arkitektur skal være problemløsende og udvikles i sammenspil med andre fagligheder og videnskompetencer. Det var netop vores bevæggrund ved at blive en del af Rambøll, fortæller Mette Kynne Frandsen.

– De sidste fire år har vi sammen med Rambøll vundet vigtige projekter, der har styrket vores fælles globale position. Vi har udviklet både vores metode, forretning, faglighed og organisation og oplevet en stigende international efterspørgsel efter vores bæredygtige designløsninger. Derfor er tiden også kommet til, at næste generation tager lederskabet og de næste skridt.

Afgørende kraft overtager

Det bliver Jacob Kurek, som overtager direktørposten efter Mette Kynne Frandsen den 1. september.

Jacob Kurek begyndte i Henning Larsen som praktikant i 1996 og blev partner i generationsskiftet efter Henning Larsen.

Læs også

Politisk rådgiver skal tale arkitekternes sag

Han er i dag Global Market Director og har været en afgørende kraft bag udviklingen af den internationale forretning og ekspansion samtidig med, at han har ledet mange af arkitektvirksomhedens store globale projekter.

I 2008 etablerede og ledte Jacob Kurek også Henning Larsens allerførste kontor udenfor Danmark.

– Jacob og jeg har haft et stærkt og meget tæt samarbejde gennem mange år og senest i to-mandsdirektion det sidste år. Med Jacobs internationale erfaring, kombineret med høje faglighed og strategiske kommercielle forståelse, glæder det mig, at Jacob er blevet udpeget som min efterfølger til at forsætte udviklingen af forretningen og den stærke Henning Larsen-designkultur, siger Mette Kynne Frandsen.

Mette Kynne Frandsen fortsætter som direktør for Henning Larsen frem til udgangen af august, hvorefter hun vil dedikere sin tid til bestyrelsesarbejde.

Relateret indhold