Karolinska Instituttets nye forskningscenter er indviet

Karolinska Instituttets nye forskningsbygning Biomedicum, som er tegnet af C.F. Møller Architects, i Solna nord for Stockholm er indviet.
Foto: Pressefoto.
Foto: Pressefoto.

C.F. Møller-byggeriet Biomedicum er netop blevet indviet. Den nye bygning huser fem institutioner og er udformet med henblik på at skabe samarbejder mellem forskellige forskningsområder. Det skriver C.F. Møller i en pressemeddelelse.

Det nye forskningscenter har plads til 1.600 forskere på 65.000 kvadratmeter og stod færdigt i foråret.

Byggeriet blev påbegyndt i 2013 og blev færdiggjort tidligere end forventet og billigere end budgetteret.

– Karolinska Institutet (KI) er verdensberømt for sin grundforskning, og Biomedicum vil give denne forskning et yderligere løft, siger Karolinska Institutets rektor Ole Petter Ottesen og fortsætter:

– Biomedicum samler førende forskergrupper fra fem forskellige institutioner. Disse forskergrupper kan nu drage nytte af den moderne infrastruktur og mødes på tværs af institutionsgrænserne.

Forskningscenter bliver knudepunkt

Biomedium ligger mellem Aula Medica og Widerströmska huset og har direkte forbindelse til BioClinicum, som er det kliniske forskningsmiljø på Karolinska universitetshospital, gennem en fysisk forbindelsesgang over Solnavägen.

Biomedicum ligger tæt på Bioclinicum, det nye hospital, SciLife Lab, komparativ medicin og alle andre forskningsmiljøer på Campus Solna og Campus Nord og bliver et knudepunkt for KI’s forskning.

– Nybyggeriet er ikke blot tænkt som et hus i campus-parken, men skal også rumme parken i huset. Med et glasoverdækket, grønt atrium fortsætter campus-områdets uderum ind gennem bygningen og forstærker det grønne campus-områdes sociale kvaliteter, til gavn for vidensdeling og tværfaglighed, siger Mårten Leringe, partner og arkitekt i C.F. Møller Architects.

Nomineret til Årets byggeri 2019

Bygningen er nomineret til “Årets byggeri 2019” af det svenske magasin Byggindustrin og ejes og drives af Akademiska Hus.

– Vi er stolte og glade for, at Biomedicum nu er klar til indvielse. Sammen med Karolinska Instituttet og en række andre aktører har vi skabt et af Europas største forskningslaboratorier, der via en succesfuld arbejdsproces stod opført før tid og under budget, siger Kerstin Lindberg Göransson, administrerende direktør i Akademiska Hus.

Relateret indhold