C.F.Møller er med i pris-kapløb

Biomedicum i Stockholm er nomineret til en European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2022.
Biomedicum har allerede vundet en række priser og er nu nomineret til endnu én. Foto: C.F. Møller.
Biomedicum har allerede vundet en række priser og er nu nomineret til endnu én. Foto: C.F. Møller.

De er med i projektet:

  • Bygherre: Akademiska Hus (bygherre) og Karolinska Instituttet (lejer).
  • Arkitekt: C.F. Møller Architects
  • Interiør: Nyréns Arkitektkontor
  • Landskab: Landskapslaget AB
  • Entreprenør: Skanska

C.F. Møller Architects kan muligvis score endnu en pris for deres svenske laboratorie-projekt. Det oplyser tegnestuen på deres hjemmeside.

Det nye laboratoriebyggeri Biomedicum er et kraftcenter for forskningen ved Karolinska Institutet i Stockholm, der er et af verdens førende medicinske universiteter, blandt andet kendt for at udpege modtagerne af Nobel-prisen i medicin eller fysiologi.

Biomedicum stod færdigt i 2018, før tid og under budget, og har siden modtaget en række priser så som en MIPIM Award i kategorien ‘Best Helathcare Development’, Architecture MasterPrize – Healthcare Architecture 2019, CODAawards – Healthcare Winner 2019 og er blevet valgt som Årets Bygge (årets bygning) i Sverige i 2019.

The European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award (EU mies award) er en pris, der uddeles hvert andet år af Den Europæiske Union og Fundació Mies van der Rohe, Barcelona, for at anerkende og belønne fremstillingen af arkitektonisk kvalitet i Europa. Prisen opfattes som en af de mest prestigefyldte europæiske priser.

Relateret indhold