Stopper efter 27 år – ny koncernchef i MT Højgaard Holding

Med virkning fra i dag har bestyrelsen i MT Højgaard Holding ansat Steffen Baungaard som ny adm. direktør og koncernchef. Dermed fratræder Henrik Mielke posten i koncernen, som han har været en del af i 27 år.
Henrik Mielke vil være tilknyttet koncernen i en overgangsperiode og færdiggøre igangværende opgaver. Bl.a. vil han bidrage til den planmæssige gennemførelse af salget af Scandi Byg inden nytår.
Henrik Mielke vil være tilknyttet koncernen i en overgangsperiode og færdiggøre igangværende opgaver. Bl.a. vil han bidrage til den planmæssige gennemførelse af salget af Scandi Byg inden nytår.

Siden marts 2022 har Henrik Mielke været adm. direktør for MT Højgaard Holding og inden da adm. direktør for forretningsenheden Enemærke & Petersen i syv år.

Men med virkning fra i dag har bestyrelsen i MT Højgaard Holding ansat Steffen Baungaard som ny adm. direktør og koncernchef.

Læs også: Henrik Mielke er ny formand for DI Byggeri

– Henrik har været i koncernen i samlet 27 år og har bl.a. skabt fantastiske resultater i Enemærke & Petersen, siger bestyrelsesformand Carsten Dilling og beskriver den afgående direktør som en rigtig god forretningsmand, der har udfyldt en række nøglepositioner i koncernen:

– Han har som koncernchef stået for en vigtig fokusering af koncernen samt været en drivkraft i den videre udbredelse af strategiske byggepartnerskaber og nye samarbejdsformer, som er et fokusområde for os og sætter en ny standard i byggebranchen.

Accelererer udvikling i dansk kerneforretning

Den nye koncernchef, Steffen Baungaard, har godt 25 års erfaring fra stillinger som adm. direktør for HusCompagniet og koncerndirektør i NCC Danmark samt bestyrelsesarbejde i adskillige nordiske bygge- og anlægsvirksomheder samt leverandører til branchen.

Siden 2021 har han været uafhængigt medlem af bestyrelsen i MT Højgaard Holding og har som medlem af bestyrelsens internationale udvalg senest spillet en rolle i gennemførelsen af den strategiske proces for MT Højgaard International, herunder beslutningen om at afvikle forretningsenheden for at fokusere på koncernens danske kerneforretning.

Læs også: Tidligere topchef skal øge salget hos Taasinge Elementer

– Vi er glade for, at Steffen har sagt ja til at stå i spidsen for koncernen. Med Steffen sikrer vi kontinuitet og får samtidig en koncernchef med en stærk kombination af strategisk overblik, dyb brancheindsigt og omfattende ledelseserfaring. Dermed kan vi accelerere den positive udvikling i den danske kerneforretning ved en konsekvent eksekvering af vores strategiske prioriteter, siger Carsten Dilling.

Læs også: MT Højgaard Holding sælger endnu et selskab

I forbindelse med sin tiltræden som adm. direktør og koncernchef udtræder Steffen Baungaard dags dato af MT Højgaard Holdings bestyrelse, ligesom han vil udtræde af andre bestyrelser i bygge- og anlægsindustrien.

Steffen Baungaard vil udgøre direktionen i MT Højgaard Holding med CFO Rasmus Untidt.

Relateret indhold