Nye bygningskonstruktører bliver en del af stort studiemiljø i Randers

Via University College har købt erhvervsskolen Tradiums ejendom og vil gøre byens kommende bygningskonstruktøruddannelse til en væsentlig del i etableringen af et stærkt campusfællesskab.
I Randers forventer man at optage ca. 200 nye studerende på uddannelsen til bygningskonstruktør om året. Foto: Gettyimages.
I Randers forventer man at optage ca. 200 nye studerende på uddannelsen til bygningskonstruktør om året. Foto: Gettyimages.

Fra august 2024 udbyder VIA University College uddannelsen til bygningskonstruktør i Randers, hvor op mod 80 nye studerende forventes at blive optaget på uddannelsen hvert år. Det svarer til omkring 200 nye studerende, når uddannelsen er fuldt udrullet.

Læs også: Mangel på faglærte: Disse kommuner bliver hårdest ramt

Dem er der dog ikke plads til på den nuværende Campus Randers, hvor VIA i forvejen huser omkring 900 studerende på fire andre professionsuddannelser, og derfor professionsskole købt erhvervsskolen Tradiums ejendom i Paderup syd for Randers.

– Randers er en vigtig uddannelsesby for VIA, og med tilkomsten af endnu en uddannelse er der opstået en oplagt anledning til at fremtidssikre nogle rammer, der kan rumme alle vores studerende i byen. Samtidig understøtter købet af en ny campus vores ambitioner om at skabe endnu mere attraktive og moderne studiemiljøer med plads til vækst og synergi i uddannelserne, siger Kirsten Suhr Bundgaard.

Samarbejde mellem uddannelser

Købet af Tradiums bygning byder på en række andre fordele for VIA.

Dels er bygningen allerede indrettet til uddannelse, hvilket understøtter genanvendelse og hurtig ibrugtagning af den eksisterende bygningsmasse, og dels ligger adressen omgivet af et allerede veletableret uddannelsesmiljø med Paderup Gymnasium, Erhvervsakademi Dania og Randers Social- og Sundhedsskole lige i nærheden.

Det giver oplagte muligheder for synergi og samarbejde imellem de forskellige uddannelser og institutioner, forklarer professionshøjskoledirektør, Kirsten Suhr Bundgaard:

– Placeringen i Paderup åbner nye muligheder for at danne et stærkt campusfællesskab for studerende i området, for fælles udnyttelse af lokaler og faciliteter og for et meningsfuldt samarbejde på tværs af skolerne.

– Det betyder meget, for uddannelsesmiljøet i Randers er allerede kendetegnet ved respektfuldt og gensidigt samarbejde med fokus på de unges muligheder og den fælles uddannelsesopgave, og vi ser frem til at bidrage til det gode samarbejde i det veletablerede uddannelsesmiljø i Paderup, siger professionshøjskoledirektøren.

Læs også: Nu kan også sjællandske børn ‘gå til tømrer’

Ejendommen i Paderup omfatter et bygningsareal på 5.500 m2 plus 1.600 m2 kælder.

Den samlede købesum for bygningen er fastsat til 39 mio. kroner. Hertil kommer omkostningerne til det forventede bygge- og ombygningsprojekt, som er under udarbejdelse.

Det samlede budget og beslutningsgrundlag samt godkendelser og teknisk-miljømæssig undersøgelse forventes at være på plads i 2024.

Relateret indhold