Frederiksværk: 236 boliger står foran omfattende renovering

I løbet af de næste to år skal 236 lejeboliger i Frederiksværk opdateres med bl.a. nye facader, badeværelser, døre og vinduer. Hovedentreprenøren NCC vil tænke de beboere, der bliver boende under renoveringen, ind i arbejdet.
Boligerne i Vores Boligs Afdeling 883 Halsnæs er opført i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne. Foto: NCC
Boligerne i Vores Boligs Afdeling 883 Halsnæs er opført i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne. Foto: NCC

Vinderød Enghave – afd. 883, Frederiksværk

  • Supplerende adresser: Lathyrusvej, Vinderød Enghavevej, Rønnevej, Snerlevej og Syrenvej
  • Bygherre: Boligselskabet Rosenvænget/Vores Bolig
  • Bygherreadministrator: Domea
  • Bygherrerådgiver, totalrådgiver og arkitekt: Nordic – Office Of Architecture
  • Udbudsrådgiver: Bisgaard | Ejsing
  • Ingeniør: Dines Jørgensen & Co.
  • Landskabsarkitekt: Thing Brandt Landskab ApS
  • Hovedentreprenør: NCC Danmark
  • Forventet byggestart: August 2023
  • Forventes afsluttet: December 2025
  • Estimeret budget: 155 mio. kr.
  • Omfang: Ca. 19.000 kvm, 1-2 etager, 236 lejelejligheder. Omfatter bl.a. renovering af tage og facader, nye vinduer og døre, renovering af og ny mekanisk udsugning i badeværelser, nye installationer samt ombygning af boliger til tilgængelighedsboliger.
  • Kilde: Byggefakta

Der skal tænkes logistisk, når 236 boliger i Vores Boligs afdeling 883 i Frederiksværk igennem de næste to år undergår en omfattende og tiltrængt renovering, hvor der blandt andet skal renoveres badeværelser, tage og facader, udskiftes vinduer og døre samt installeres ny mekanisk udsugning i badeværelser.

Boligområderne på Lathyrusvej, Vinderød Enghavevej, Rønnevej, Snerlevej og Syrenvej blev opført i slutningen af 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne, og områderne renoveres nu igennem en helhedsplan, der er fremrykket af Landsbyggefonden i forbindelse med covid-19 tiltag for at ‘holde gang i hjulene’.

NCC, der har vundet hovedentreprisen, har omfattende erfaringer med renovering af store mængder boliger på en gang og kender til de udfordringer det giver.

Eksempelvis nåede selskabets medarbejdere i mål to måneder før tid med det treårige renoveringsprojekt i Vridsløselille Andelsboligforening og Bo-Vest i Albertslund Syd, hvor opgaven lød på renovering af næsten 500 gårdhavehuse.

En genhusningskonsulent vil være i tæt kontakt med beboerne, mens renoveringen af deres boliger står på. Foto: NCC
En genhusningskonsulent vil være i tæt kontakt med beboerne, mens renoveringen af deres boliger står på. Foto: NCC

Tænker beboerne ind i renoveringen

På Snerlevej i Frederiksværk skal 100 boliger i tæt-lav bebyggelse i ét plan have udskiftet taget, mens facader udkradses og omfuges. Der udføres 12 tilgængelighedsboliger med ny rumfordeling, køkken og bad. Herudover renoveres de resterende boligers badeværelser.

På Lathyrusvej skal facaderne nedrives og en ny skalmur opføres, ligesom isoleringen skal gøres tidssvarende. Vinduer og døre samt tag skiftes. 22 boliger udføres som tilgængelighedsboliger, med ny rumfordeling, køkken og bad.

Brian Hasfeldt, der er områdedirektør i NCC Buildings renoveringsenhed, fortæller:

– Renoveringsarbejdet skal nogle steder gennemføres, mens beboerne fortsat bor i deres hjem, og vi ved godt, at det er hårdt at leve i en bebyggelse, der bliver renoveret. Derfor tænker vi beboerne ind i vores løsninger, så vi generer dem mindst muligt undervejs; vi har fokus på at begrænse tung trafik i området, undgå ophobning af affald og bud på alternative bad- og toiletløsninger, mens badeværelser renoveres, siger han.

Opgaven udføres som ét samlet projekt for både Lathyrusvej og Snerlevej i perioden medio 2023 til ultimo 2025. Ordren er på 155 mio. kr.

Renoveringen er fremrykket af Landsbyggefonden i forbindelse med covid-19, hvor det var essentielt at 'holde gang i hjulene'. Foto: NCC
Renoveringen er fremrykket af Landsbyggefonden i forbindelse med covid-19, hvor det var essentielt at ‘holde gang i hjulene’. Foto: NCC

Kræver genhusning af mange beboere

Afdeling 883 Halsnæs består af tre gamle afdelinger. Heraf er det to af de gamle afdelinger, der står for at blive renoveret. Det har været en lang proces, og beboerne glæder sig til at komme i gang med renoveringen, fortæller formand for boligafdelingens bestyrelse, Trine Feldstedt, der forventer en masse spørgsmål og bekymringer hos beboerne gennem hele forløbet.

– Det er et stort projekt, løbende over to år, og kræver derfor en masse logistik, samt genhusning af mange af vores beboere.

Relateret indhold