81 prækvalificeret til projekt

81 virksomheder er nu prækvalificerede til Nyt Hospital Herlev.
Hele 81 virksomheder er nu prækvalificerede til Nyt Hospital Herlev. Illustration: Konsortiet NHH, ved H?enning Larsen Architects
Hele 81 virksomheder er nu prækvalificerede til Nyt Hospital Herlev. Illustration: Konsortiet NHH, ved H?enning Larsen Architects

Nyt Hospital Herlev udbød her i foråret 17 entrepriser, 15 stor- og fagentrepriser og to selvstændige hovedentrepriser. Her i begyndelsen af april er i alt 81 tilbudsgivere prækvalificeret. Det oplyser Nyt Hospital Herlev i en pressemeddelelse.

– Vi har valgt at udbyde projektet i fag- og storentrepriser for at sikre, at mindre virksomheder også har mulighed for at byde, forklarer projektdirektør Connie Barfod.

Vi har valgt at udbyde projektet i fag- og storentrepriser for at sikre, at mindre virksomheder også har mulighed for at byde.

Connie Barfod Projektdirektør

Det oplyses, at flere udenlandske virksomheder også har vist interesse ,og der er da også flere udenlandske virksomheder blandt de prækvalificerede.

– Vi forventer en god konkurrence på alle entrepriser, da vi står med 81 særdeles kompetente virksomheder, fortæller projektdirektør Connie Barfod.

Digitalt udbud

Det meget omfattende udbudsmateriale, som indeholder 3D-modeller, mere end 1.500 tegninger og lidt over 1.800 dokumenter, blev tilgængeligt for de prækvalificerede entreprenører den 1. april.

– Vi har tilpasset tilbudsperioderne entreprisernes størrelse og kompleksitet, så de prækvalificerede har op til to en halv måned til at regne tilbud for de store entrepriser, lyder det fra Connie Barfod. Derfor har de fleste entrepriser først licitation den 1. eller 15. juni 2015.

Hele udbuddet foregår digitalt via Byggeweb, hvor entreprenørerne har adgang til udbudsmaterialet, og det er også her, de skal aflevere tilbud ved licitation.

Store krav

Det er i øvrigt et stort og komplekst byggeprojekt, der nu er budt ud. Den samlede entreprisesum forventes at være på op imod en milliard danske kroner. Og når byggeriet er på sit højeste vil der være over 500 håndværkere på pladsen. Og ikke alene foregår byggeriet i et bymiljø, men projektet skal også gennemføres samtidig med, at Herlev Hospital er i fuld drift. Det stiller rigtig store krav til entreprenørerne.

For at fremme samarbejdet på byggepladsen er skurbyen udbudt særskilt og vil være fælles for alle entreprenører, byggeledelsen og de tilsynsførende rådgivere.

Relateret indhold