Tag med på Energiforum 2015

Den 3.-4. marts mødes mere end 200 ildsjæle på Hotel Nyborg Strand for at få styr på fremtidens energi.
Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen og formand Mads Bo Bojesen klar til prisoverrækkelsen på Energiforum 2014. Foto: Christian Trollo.
Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen og formand Mads Bo Bojesen klar til prisoverrækkelsen på Energiforum 2014. Foto: Christian Trollo.

Når mere end 200 ildsjæle mødes d. 3-4. marts til Energiforum 2015 i Nyborg er intet emne for stort, for teknisk eller for nørdet. Energi, energieffektive bygninger og fremtidens energiteknik er på dagsorden med indlæg fra Sustainia, Jørgen Mads Clausen fra Danfoss og Richard Schalburg fra Dansk Energi. Programmet byder også på erfaringsudveskling, udstilling, debatter og på konkrete oplæg om de ti nemme tiltag, der sparer allerede i morgen.

Konferencen afholdes af Energiforum Danmark og det er 41. gang at branchen samles for at få ny inspiration og for at pleje og udvide netværket. Alle kan deltage i arrangementet og besøge de spændende seminar eller den interessante udstilling.

Energi- og miljøprisen

I forbindelse med konferencen overrækker Jørgen Mads Clausen årets Energi- og miljøpris. Den gives til en person eller virksomhed, der har gjort en inspirerende indsats for energieffektivisering.

I år er det to hæderkronede industrivirksomheder og en stærk personlighed, der er indstillet til prisen:

Coloplast som i de sidste fire år har haft en årlig vækst i produktionen på seks-otte procent, men som alligevel har formået at reducere deres samlede CO2-udledning fra energiforbrug med syv procent. Det svarer til en reduktion i CO2 på 26 procent pr. produceret enhed.

Arla Foods som har gennemført en komplet energikortlægning af koncernens fabrikker. Resultatet er et “skattekort”, der viser vejen til Arlas klimamål, som er en reduktion af CO2-udledningen med 25 procent i 2020.

Og sidst men ikke mindst maskinmester Michael Petersen, en ildsjæl fra Skive Kommune, som viser, hvor langt man kan nå med den grønne omstilling. Michael Petersen har inspireret kollegaer i mange kommuner landet over og var for eksempel en af de første, der gennemførte systematisk energiregistrering i en kommune. På Michael Petersen og Skive Kommunes generalieblad står der mange spændende projekter: Et rådhus, der bruger overskudsvarme fra en skøjtebane, solceller i mange afskygninger, minikraftvarme på biodiesel og forsøg med varmepumper og cirkulationspumper.

Hvem der modtager årets pris afsløres på Energiforum 2015.

Program og tilmelding her.

Paneldebat under Energiforum 2014. Foto: Christian Trollo.
Paneldebat under Energiforum 2014. Foto: Christian Trollo.
Fremtidens energi, forside fra programmet. Grafik Karin Winther.
Fremtidens energi, forside fra programmet. Grafik Karin Winther.

Relateret indhold