Building Green hylder også det gode samarbejde og initiativ

Foruden de personer og produkter, der leverer et særligt bidrag til en grønnere og mere bæredygtig byggebranche, uddeler Building Green København i år også en samarbejdspris.
Samlet billede af sidste års vindere og jurymedlem Lone Feifer.
Samlet billede af sidste års vindere og jurymedlem Lone Feifer.

Hvert år under Building Green København uddeles Det Bæredygtige Element, og i år er rammen for uddelingen temaet ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’.

– Vi har i de seneste syv år fokuseret på forskellige dele af byggeriets værdikæde. Ingeniører, arkitekter, produkter, forskere, entreprenører og digitale løsninger, fortæller Lone Feifer, der er direktør for bæredygtigt byggeri i Velux og medlem af den jury, der skal bedømme indstillingerne, udvælge de nominerede og kåre årets vindere:

– I år er det overordnede tema ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’. Vi har én planet at bygge for, og derfor skal vi fremme løsninger, som kan sørge for, at vi i byggebranchen holder os inden for grænseniveauet af én planet, når vi bygger og renoverer.

Den tredje pris

Som noget nyt uddeles der er i 2022 en tredje pris – nemlig samarbejdsprisen. Den uddeles til samarbejde og initiativer på tværs af aktører i værdikæden, som har haft bæredygtighed med i hele processen eller projektet. Det kan være mellem flere virksomheder, mellem organisationer eller andre typer samarbejde.

De to andre priser uddeles som tidligere til ‘løsningen’ og ‘ildsjælen’. Sidste år vandt virksomheden Legacy førstnævnte pris, mens Anne Beim fra Det Kongelige Akademi og Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen delte hæderen for årets ildsjæl.

Hvis man ønsker at lave en indstilling til Det Bæredygtige Element, skal den leve op til følgende kriterier:

– have gjort en bæredygtig forskel

– være et eksempel til efterfølgelse

– have givet inspiration til byggebranchen

– i år gives der ydermere ekstra point til stillingsstagen til årets hovedtema ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’.

Der er deadline for indstillinger d. 30. september 2022 kl. 12.00.

Man kan indstille her.

Relateret indhold