ErhvervsUvenlige Greve

Journalist Dan Bjerring, Dagens Byggeri, Christiansborg.
Journalist Dan Bjerring, Dagens Byggeri, Christiansborg.

Ligesom i så mange andre kommuner vil politikerne i Greve Kommune gerne give indryk af at være erhvervsvenlige.

Det ser da også godt ud på papir og lyder smukt i politiske skåltaler, men når det gælder om at være erhvervsvenlig, så er det resultaterne i praksis, der tæller, og der dumper Greve med et brag.

Når man ser, hvad der foregår på Rådhuset i sagen omkring Klimahuses bebyggelse i Tune NØ, er det fuldstændig grotesk og et eksempel på, hvad der ligner offentligt magtmisbrug.

Klimahuse burde rent principielt have afventet den endelige godkendelse af jordvarmeanlæg, men på den anden side havde virksomheden en klar og berettiget forventning om, at det var en ekspeditionssag, når der i samme bebyggelse forelå 18 tidligere godkendelser af jordvarmeanlæg nøjagtigt mage til de syv, man nu søgte om.

Lagt lidt for tidligt

Greve Kommunes forvaltning indgiver politianmeldelse mod virksomheden den 31. maj, for dagen efter den 1. juni at udstede de tilladelser til jordvarmeanlæg, som politianmeldelsen er rettet mod. Der er altså ikke tale om ulovlige anlæg, men om at byggevirksomheden har tilladt sig at lægge de lovlige anlæg ned, inden kommunen kunne tage sig sammen til at give tilladelsen.

Det ligner enten paragrafrytteri af værste skuffe eller bevidst chikane af en privat virksomhed, der har formastet sig til ikke at danse efter forvaltningens fløjte.

Havde Greve været en erhvervsvenlig kommune – men det er den altså ikke – havde en sådan sag været løst i mindelighed og uden politianmeldelse med krav om 70.000 kroner i bod – endda krav om bod for et anlæg, der end ikke er lagt ned endnu.

Men det er, hvad der sker, når politikerne hellere vil have mulighed for at stille op i kø ved rådhusets håndvaske og lægge ansvaret fra sig end at stille krav om at vide, hvad der foregår i forvaltningen.

Det ligner samtidig foragt for politiets ressourcer, når Greve Kommune i, hvad der ligner rendyrket bureaukratisk hævnmotiv, lægger beslag på politiets sparsomme arbejdskræfter til at efterforske en sag, hvor kommunen har givet de nødvendige tilladelser, og hvor de pågældende jordvarmeanlæg er lovlige.

De er bare lagt ned, inden bureaukraterne på rådhuset fik taget sig sammen til at godkende ansøgningerne.

Mon ikke borgerne og virksomhederne i Greve Kommune mener, at politiets kræfter kunne anvendes på mere fornuftige ting, eksempelvis at opklare de mange indbrud i området.

Relateret indhold