Vinder af Bellahøj-udbud fundet

AAB's afdeling 40 på Bellahøj skal renoveres for 220 millioner kroner, og Mangor & Nagel skal forestå projekteringen.
AAB's afdeling i Bellahøj skal renoveres for cirka 220 millioner kroner: Foto: AAB.
AAB's afdeling i Bellahøj skal renoveres for cirka 220 millioner kroner: Foto: AAB.

Renovering af AAB afd. 40 – Bellahøj

 • Alle facadeelementer udskiftes, og der efterisoleres.
 • Alle vinduer og altankarnapper udskiftes.
 • Vinduer udskiftes på to trappetårne.
 • Penthouse-lejligheder får nyt tagpap.
 • Alle boliger får nye totalrenoverede badeværelser.
 • Ny boligventilation med varmegenvinding etableres.
 • Skader udbedres i kælder, P-kælder og trappetårne.
 • Affaldshåndtering ændres, så den opfylder arbejdsmiljøkravene.
 • Nyt fælleshus med ejendomskontor etableres.
 • Friarealer forbedres, blandt andet med flere og bedre opholds- og aktivitetsmuligheder.
 • Udearealer ændres i tæt samarbejde med Fælleshaven og de øvrige afdelinger i området.

Mangor & Nagel har sammen med Oluf Jørgensen rådgivende ingeniører vundet udbuddet om helhedsplanen for AAB’s afdeling 40 på Bellahøj i København. som underrådgivereDet oplyser Boligforeningen AAB til Dagens Byggeri.

Mangor & Nagel skal nu forestå renoveringsprojektet, herunder udarbejdelsen af udbudsprojektet til hovedentreprisen, der har en overordnet budgetramme på cirka 220 millioner kroner. Udbuddet er vundet ud fra kriteriet om økonomisk mest fordelagtige tilbud, og hos Mangor & Nagel ser man frem til at arbejde på en bebyggelse som Bellahøj.

Bellahøj er tegnet af nogle af de største danske arkitekter. Vores arbejde skal give et nutidigt udtryk med respekt for den originale arkitektur.

Søren Stoustrup Afdelingsleder, Mangor & Nagel

– Opgaven betyder rigtig meget. Bellahøj er et ikon inden for dansk boligbyggeri. Det er nogle af de første højhuse, der blev bygget i Danmark, og bebyggelsen ligger smukt og er meget synlig. Og så er den tegnet af nogle af de største danske arkitekter. Vores arbejde skal give et nutidigt udtryk med respekt for den originale arkitektur, siger arkitekt og afdelingsleder for akkvisition og tilbud hos Mangor & Nagel, Søren Stoustrup.

Forstyrrende renovering

Afdeling 40 består af syv bygninger fra 1950-55 med i alt 272 boliger, som skal have afhjulpet byggeskader og samtidig fornyes og moderniseres. Derudover er det meningen, at bebyggelsen skal fremtidssikres med hensyn til energioptimering, miljø, drift og vedligeholdelse.

Beboerne bliver boende i lejlighederne under renoveringen, og det er et særligt vigtigt element at komme i dialog med dem om.

– Nu skal vi have etableret et spændende samarbejde med beboerne og finde ud af, hvad de sætter pris på i Bellahøj. Og så skal vi frem for alt snakke med dem om, hvordan arbejdet skal gribes an. Det er jo enormt forstyrrende, at der renoveres, mens man bor i lejligheden, men vi har selvfølgelig nogle bud på, hvordan det skal gribes an, siger Søren Stoustrup.

Sidste år vandt Henning Larsen Architects sammen med Erik Møller Arkitekter, Orbicon, GHB Landskabsarkitekter og rådgiverne Rekommanderet den samlede helhedsplan for Bellahøj, hvor AAB, AKB, fsb og SAB har bebyggelser. Den samlede renovering løber op i 1,1 milliarder kroner.

Renoveringen af Bellahøj-bebyggelsen forventes påbegyndt i 2016.

Relateret indhold