Her er ti innovationer der kan skabe vækst inden for bæredygtigt byggeri

Sustainable Builds Innovationsudfordring 2016 har givet et imponerende resultat.
Valget af de 10 innovationer er den foreløbige kulimination på dette års Sustainable Build forløb. Foto: DAC.
Valget af de 10 innovationer er den foreløbige kulimination på dette års Sustainable Build forløb. Foto: DAC.

De ti vindere

 • Vinderne af Sustainable Build Innovationsudfordring 2016:
 • – Formaldehydefree Adhesive for Wood-based Panels, Bollerup Jensen A/S
 • – Ytong Genbrugsbyggeblok, Xella Danmark A/S
 • – Alina Eco-shield Technology, Alina LLC
 • – Æstetisk Flot Energiproducerende Tagdækningsløsning, Innogie ApS
 • – IC-meter – Fokus på Indeklima og Energi, IC-meter ApS
 • – Gamle Mursten Vægsystemer, Gamle Mursten ApS
 • – ClimaWintech, Horn-Group ApS
 • – ReMat, Really ApS (i samarbejde med svenske Aerogel AB)
 • – EVDs Naturmaling og Spartelmasse, Egen Vinding
 • – Den sidste innovation er hemmelig frem til Accelerator Forum pga. markedslancering

De ti vindere af Sustainable Builds Innovationsudfordring 2016 er nu klar til at vise markedet deres potentiale. De udvalgte innovationer repræsenterer en bred vifte af løsninger såsom genanvendelige og energiproducerende materialer, digital monitorering af indeklima og meget andet.

Løsninger skal ud i branchen

Valget af de 10 innovationer er den foreløbige kulimination på dette års Sustainable Build forløb, hvor byggebranchen på tværs af fagligheder fik til opgave at identificere udfordringer og udvikle løsninger, som giver andel i væksten inden for bæredygtigt byggeri.

Det blev til en innovationsudfordring, som resulterede i 57 innovationer fra 11 forskellige lande. Nu er de ti bedste innovationer udvalgt, og de ti innovatører får herefter hjælp til skalering, således at deres løsninger får mulighed for at blive implementeret i branchen. Målsætning med det hele er at skabe vækst inden for bæredygtigt byggeri.

– Med støtte fra Industriens Fond har vi samlet byggebranchen og sat fokus på innovation i bæredygtigt byggeri. Vi har opnået et imponerende resultat af vores Sustainable Build Innovation Challenge, hvor de 57 innovationer viser, at vi er nået bredt ud i branchen og har fået engageret en lang række forskellige aktører. Det har været et stærkt felt, og vores ekspertpanel har ikke haft let ved at udvælge de 10 bedste innovationer, udtaler Mikkel Kragh, programchef for Build hos Dansk Arkitektur Center (DAC).

Præsentation for eksperter

De 10 udvalgte innovatører skal nu forberede sig til Sustainable Build Accelerator Forum 2016, hvor de skal præsentere deres idéer for et panel bestående af partnerkredsen bag Sustainable Build, samt særligt udvalgte eksperter og beslutningstagere med indflydelse på byggeriet i Danmark.

Ved at bringe innovatører og beslutningstagere sammen skal der skabes et grundlag for at skalere innovationerne, så de får mulighed for efterfølgende at blive implementeret i sektoren og dermed bidrage til øget vækst inden for bæredygtigt byggeri.

Sustainable Build Accelerator Forum 2016 finder sted 8.-9. juni på Carlsberg Akademi.

Sustainable Build er et samarbejde mellem Industriens Fond, Dansk Arkitektur Center og Grøn Omstillingsfond og er udviklet i samarbejde med Leaderlab. Sustainable Build realiseres i partnerskab med NCC, Region Midt, PensionDanmark, Henning Larsen Arkitekter, Tarkett, Flügger, Kebony, Outrup Vinduer, Frøslev Træ, Rheinzink, Junckers, Eurotag, Wienerberger, Xella, The Architecture Project, Lendager Arkitekter, GenieBelt, KALK, Connovate, Green Building Council, AY Arcgency, bips, Vugge til Vugge, Advanced Nonwoven, DAKOFA, Dansk Byggeri og Eksportrådet.

Relateret indhold