Bispebjerg-byggeri skifter ud i toppen

Byggechef Vagn Risby Mortensen har søgt nye udfordringer, og det giver plads i ledergruppen til en profil, der skal følge milliard-projektet Akuthuset helt i mål.
Byggechef Vagn Risby Mortensen forlader Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg til fordel for en ny stilling som projektchef hos Focus Asset Management. Foto: Byggeriets Billedbank.
Byggechef Vagn Risby Mortensen forlader Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg til fordel for en ny stilling som projektchef hos Focus Asset Management. Foto: Byggeriets Billedbank.

Fakta om byggeriet

  • – Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg skal opføres på Bispebjerg Hospitals område frem til 2024.
  • – Projektet består af flere delprojekter: Et parkeringshus, som er taget i brug, Laboratorie- og Logistikbygningen, Akuthuset, Ny Psykiatri Bispebjerg samt renovering af eksisterende bygninger.
  • – Projektet er finansieret af Kvalitetsfonden med 2,95 mia. kroner og af Region Hovedstaden med 1,03 mia. kroner.
  • – Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 mia. kr. i syv nye hospitalsbyggerier, heraf kommer 8 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.

På månedens sidste dag kommer de store personalemæssige overraskelser altid. Men det var ikke en ubetinget overrasket vicedirektør, der med beklagelse tog imod opsigelsen fra byggechef Vagn Risby Mortensen, der nu forlader Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg til fordel for en ny stilling som projektchef hos Focus Asset Management.

– Vagn har været en drivende kraft i udviklingen af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg igennem syv år og et meget stort aktiv for projektet. Men på ethvert projekt er medarbejderne ansat på lånt tid, og jeg har kendt Vagns ønske om at finde nye udfordringer. Vi har sammen prøvet at finde det rigtige tidspunkt for projektet og for ham at skifte job, siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, der er ansvarlig for byggeriet af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Ny profil søges

Han tilføjer:

– Vi går ind i en fase med mere udførelse og mindre planlægning, så det er et naturligt tidspunkt at få nye kompetencer i ledelsesgruppen. Vi søger en profil, der både skal være med til den sidste del af projekteringen og til selve udførelsen af Akuthuset.

Der er netop slået en stilling op som ny byggechef, der vil få ansvaret for færdigprojektering, udbud, realisering og aflevering af Akuthuset, som er det største delprojekt i Bispebjerg-projektet med en håndværkeromkostning på cirka 1,5 mia. kr.

Vagn Risby Mortensen skifter til en stilling som projektchef hos Fokus Asset Management, der udvikler ejendomme på vegne af forskellige investorer.

– Jeg har haft nogle afsindigt spændende år på Bispebjerg. Det er en once-in-a-lifetime-chance at være med til at udvikle et nyt hospital. Men jeg er en person, som gerne tager mod nye udfordringer, og tiden var nu moden for både mig og projektet, siger Vagn Risby Mortensen.

- På ethvert projekt er medarbejderne ansat på lånt tid, og jeg har kendt Vagns ønske om at finde nye udfordringer, siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, der er ansvarlig for byggeriet af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Foto: Byggeriets Billedbank.
– På ethvert projekt er medarbejderne ansat på lånt tid, og jeg har kendt Vagns ønske om at finde nye udfordringer, siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, der er ansvarlig for byggeriet af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Foto: Byggeriets Billedbank.

Relateret indhold