A. Enggaard er færdige med Ceresbyen

Efter seks års arbejde er A. Enggaards arbejde på det gamle Ceres-bryggeri i Aarhus ved vejs ende.
Ceres Plaza i den vestlige del af Aarhus C har nem adgang til midtbyen og havnen mod øst, imens den nye bydel på Godsbanen ligger et stenkast mod syd.
Ceres Plaza i den vestlige del af Aarhus C har nem adgang til midtbyen og havnen mod øst, imens den nye bydel på Godsbanen ligger et stenkast mod syd.

En af de største Aarhus-tragedier i mands minde har, når man ser bort fra AGF’s præstationer, været lukningen af Ceres-bryggerierne. Efter 150 år med Ceres i Aarhus lukkede de hanerne i 2008.

Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. I dag blot ti år senere er Ceres-grunden ikke til at kende. Siden 2012, hvor nedrivningen af flere af de gamle bygninger begyndte, har områdets udvikling taget fart.

I alt er 1.100 nye boliger skudt op, og efter cirka seks års arbejde er de sidste boliger netop nu ved at blive taget i brug af deres nye ejere og lejere.

Det oplyser A. Enggaard i en pressemeddelelse.

De sidste boliger drejer sig om de resterende ejerlejligheder i Ceres Park, der stod klar til indflytning i starten af december, og 40 udlejningslejligheder i Ceres Plaza, hvor de sidste lejere flytter ind mellem jul og nytår. Derefter mangler blot de allersidste nye ejere i Ceres Park, der flytter ind den 1. februar efter eget ønske.

– I løbet af efteråret har vi færdiggjort de sidste etaper af byggeriet, og det er med store glæde, at vi nu afleverer de sidste boliger. Interessen for boligerne har fra starten været enorm, og i alt har cirka 2.200 beboere hjemme i Ceresbyen i dag, siger afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach.

Danmarks største p-kælder

I alt udgør Ceresbyen ni bygninger, der foruden 1.100 boliger tæller erhverv, butikker, restaurant, café og ikke mindst VIA Campus, hvor hele 6.000 studerende har sin daglige gang. Dertil kommer Danmarks største p-kælder med plads til 1.270 biler og det gamle bryggeris park, der strækker sig langs åen.

– Ceresbyen er uden tvivl et af Aarhus’ største byudviklingsprojekter i nyere tid. Vi har skabt en bydel, der kombinerer bevaringsværdige bygninger med moderne arkitektur samt byrum med både ejer- og lejeboliger, erhvervsliv, butikker og uddannelsesmiljø, og det er vi meget stolte af, siger Jens Skinnebach.

Der er dog stadigvæk nok at se til i Aarhus for A. Enggaard.

Aktuelt er virksomheden en central del af revitaliseringen af Gellerupparken, mens man er i fuld gang med opførelsen af 300 boliger på Tulipgrunden i Brabrand, en ny bydel i Skejby med 900 boliger og ligeledes den nye bydel Brokvarteret ved Godsbanen med 700 nye boliger.

Relateret indhold